LIKE my PILLO Covers page!

Oh WOW, check this out!!!

Dawai gigi purple bergetah

Assalamualaikum.

Tadi pergi klinik pakar ortodontik untuk monthly check-up braces. Kali ni tukar o-rings warna purple! Lepas ni tiap kali keluar kena pakai tudung dengan baju warna purple bagi matching dengan braces. Not just that, tak cukup lagi gigi berbesi sekali hari ni kena tambah rubber bands. Getah sangkut antara gigi atas dengan bawah to overcome overbite. Boleh bayangkan tak? Macam ini.

 Picture from google

Elastics or rubber bands are used during orthodontic treatment to properly mesh the upper and lower teeth into a perfect bite. Elastics will be used in the final part of your treatment and the timing of the removal of your braces will depend on the proper wear of your elastics.

Sekarang memang terasa kesakitan yang amat, terasa seperti gigi ditarik-tarik tanpa rela. Lepas ni mahu sangkut apa lagi kat gigi =_="

Paling malas bila setiap kali nak makan rutin akan jadi macam ni:

1. Buka getah
2. Makan
3. Gosok gigi
4. Kumur using PerioGard
5. Pasang getah


Lepas ni dah tak boleh la makan between meals. Nanti 24jam kena gosok gigi. Macam mana nanti kalau orang ajak dating makan kat luar? Hehehe..

muimui –   – (January 27, 2011 at 10:01 AM)  

mungkin lps ni ajak dating mkn kt umah awk je kut :D

-ezreen-  – (January 28, 2011 at 1:28 PM)  

bukan.. bungkus bwk blk rmh.. kn ade org nak blanje ;D

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Disclaimer

This blog is managed solely by the owner Ezreen Farina. Photos are not to be used without giving credit unless stated that it does not belong to blog owner. Materials in this blog must be credited if re-produced in any kind of way. A piece of mind is always appreciated, unless deemed to be provocative, the blog owner shall take action by ignoring or rejecting the comment.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP