LIKE my PILLO Covers page!

Oh WOW, check this out!!!

Finally 22!!

Salam..

Before this year ends, I would like to wish myself Happy 22nd Birthday!! Yeay!! Thanks for those yg wish, I really appreciate it. *Bercakap2 seperti seseorang yg femes*


 *Feels like 1 year old.. Pinjam kek baby alia jap :)*


 *Thanx to my dear roommate for this one:)*

My wish??
- better years ahead and be a stronger person.. no more tears okay.. smile :') -

I would also like to wish everyone out there a very Happy New Year!! May this year be a memorable one and next year be a better one..

“Another fresh new year is here . . .
Another year to live!
To banish worry, doubt, and fear,
To love and laugh and give!

This bright new year is given me
To live each day with zest . . .
To daily grow and try to be
My highest and my best!

I have the opportunity
Once more to right some wrongs,
To pray for peace, to plant a tree,
And sing more joyful songs!”


Lots of love,
-ezreen- 

Read more...

Testing.. 3 2 1 Snap!!

Lame tak amek gambar sendiri kan. Sekarang tak maen dah pakai handset. Kite try pakai webcam, yeah saya jakun. Laptop dulu takde webcam..

Lagi sehari tinggal sorang2 saya boleh jadi gila. Lagi terok dari pic bawah ni.



Lots of love,
-ezreen-

Read more...

Bored..

Saya burim bila tibe weekend, takde orang, makan pon sorang2. Tak kenyang je rase. Mandi pon sorg2, tapi tido berdua pulak. Of course la, sebab saya ade rumet. Tapi minggu ni saya dah siap model kan plant saya. Yeay! Boleh proceed to system ID pulak. Harap2 cepat siap projek ni. Tak sia2 saya dok sorang2 minggu ni =)

Rasa macam nak keluar jalan2 je la. Tapi skrg nak keluar kene pike dua tiga kali. *Sejak masuk master ni saya saving siket* Yela xde scholar. Bukan takde duet, tapi saya nak simpan untuk masa depan. Guna untuk benda yang perlu dan btol2 nak je. Matang tak? Matang kan saya, walaupon makcik cafe cakap muka saya macam bdk degree tahun 3, tapi saya matang taw! Rumet saya pon puji saya rajen basuh baju pakai tangan. Ha3. Sebab saya saving la! Degree dulu takde punye saya basuh pakai tangan. Lagi pon baju sem ni siket je, tak banyak macam dulu. Kalau tak basuh, takde baju la nanti.

Nak keluar pon buat ape je kan? Shopping? Baju dah byk. Nak beli baju baru lawa2 pon rase macam tak perlu je. Sebab kat U saya tak pakai baju lawa2. Lgpon student engineering mane ade pakai lawa2, laen la student human resource ke. Kan kan? Nak pakai2 lawa saya malu, nanti orang pandang pelik. Jeles kot.... Kalau boleh nak pegi kelas selebet yang mungkin =)

Okay, dah burim dah nak tulis. Nak stop.


Lots of love,
-ezreen-

Read more...

Why are people selfish???
people are selfish because they hope to get something without giving,
hence they try the cheap way to succeed.

Read more...

New me :)

From this,



To this,


Lots of love, 
-ezreen-

Read more...

[[gastric]]

Nak taw tak! Nak taw tak! Tadi kan, saye muntah kat cafe. Nasib baek sempat masuk toilet. Kalau tak mesti saye femes dari skrg yang mmg femes pon :"> Nak2 tyme peak hour org pegi lunch kan. Mmg la penuh cafe tu. Tak terbayangkan kefemesan saye nanti kalau tak sempat pegi toilet.

Semua ni sebab tajuk di atas, 'gastric'. Bangun2 pagi saye dah sakit perut and mcm loya2 je. Pkol 10 pg saye dah mule mencari2 nasi. Tu la smlm dgn smlm smlm tak nak makan nasi, arini tercari2. Tapi cari2 nasi kat bilik takde. Of cos la takde kan, bukannye memasak pon kat bilik. Ade susu kotak berperisa coklat je, so itulah breakfast saye.

Teruk gastric kali ni, mungkin ditambah sebab saye bad mood dgn seseorang :P Saket yang tak terkate okay! Guling2 atas katil sehingga pkol 12 tgh ari untuk mkn lunch. Memang loya lagi, tapi saye kuatkan diri jugak berjalan g cafe k9 ni sebab Cik Elya datang. Tak kan nak biar tetamu makan sorg kan. Baek tak saye~

Baru suapan kedua saye dah give up.Tak larat, nak muntah rase and tros pegi toilet. Sampai2 je tros termuntah. Abes seluar ku perlu dibasuh lagi. Sori juge kpd makcik cleaner :) Tapi muntah air susu coklat je rase, dicampur dengan beberape ketulan nasi tadi. Lepas muntah saye rase segar dan sehat. Sambung makan nasi, walaupon tak abes. Sekarang kene pegi basuh seluar dan tudung yang sungguh harum. Tensionnye semalam baru je basuh -_-"

Later~

Lots of love,
-ezreen-

Read more...

1st week update~

"Direct Adaptive Predictive Control for Wastewater Treatment Plant"

Yep, dats my Master's Project. Tajuk yg dapat aritu. Tapi bole kot tukar tajuk ni sket2 bagi sedap mata memandang since proposal pon tak hantar lagi. Any suggestion nak bagi tajuk ni nampak menarik? Kindly leave your comments..

My supervisor, Dr.N sgt semangat. Sy suke. First time jumpe lecturer yang rajen contact students. Ape2 mesti emel, tak pon sms, and tak pon call . So nice kan?~ Hari2 saye pon jadi semangat buat research ni. Lots of things blaja dari sini. Its like gabungan beberapa subjek before this that I don't even understand the purpose why we have to study it. Bergune juge rupenye :P

My task for this week kene fahamkan how the plant works (boleh buat wastewater treatment plant kat rumah la lps ni), study on system ID, and lastly on MPC (Model Predictive Control). A little bit hard kot for me sbb tak amek subjek system ID ni sem lepas. Igt nak amek next sem. Nway, saye yakin bole buat! Adaptive control pon subjek this sem. Kelas pon tak start lagi, and I don't know how fast I can finish this project macam ni.

First meeting with Dr.N aritu, she ask for my last semester cpa. And ckp, based on performance project ni nanti bole la direct buat phd under die. Coz die bole mintak grant la, and bla bla bla. Just need to find sponsor byr my tuition fee je la. Master pon baru start kan dah fikir pasal phd? Huhu. I need to think first la about this. Tak kan nak direct kan? Cramp otak ni nanti. Igt nak keje ke dulu~ Lgpon igt nak buat oversea. Ha3. Berangan je. Ape2 pon depends on my master ni. One more year to go!

Lots of love,
-ezreen-

Read more...

2nd semester schedule



Hi~ Atas ni adalah jadual utk sem ini.. As you can see saye free on Tuesday and Friday. So dats mean saye cuti hari ini juge! Pagi2 td hantar kereta pegi woksyop. Well takde la pagi sgt, around 11am mcm tu. Something wrong with the engine I guess. Semacam je bunyi. Malu nak drive. He3. And I wonder, kenape la sesetengah org ni ske kete bunyi bising2 ni kan. Kalau saye, saye malu :"> Then lepas tu pegi jusco. Buat ape kat jusco? Ade la~

In the evening pulak, settle kan borang lapor diri MARA. Asyik tangguh je nak pos. Akhirnye pos juge :) Next, misi mencari supervisor projek Master. Jumpa la bilik, tapi kat IVAT. What IVAT means? Institut Voltan dan Arus Tinggi. Jauh la juge dari bilik lecturer2 Control yang laen. Jauh2 berjalan, tgk lecturer takde, ade kelas. And she has reserved time utk student master every Wednesday evening. So tomorrow terpakse la pegi lg. Naek bas plak tu. Kereta takde.. :'(

And now, baru lps print2 journal. Tapi, hurm not in the mood to read it yet. Nak tgk movie dulu la.. :D

Later!!!!

Luv,
ez

Read more...

Don't judge a person by his/her looks.. but judge them by their hands ;P

Salam..

Result first semester master dah kluar and alhamdulillah~ All A's. Adela plus minus nye. But overall I'm glad, subject yg my carry mark not so good pon plg rndh A minus.. So dats mean another 2 semester b4 grad utk kali yang kedua!!

Okeh skrg nk bt tilik nasib.. Done my daily blog walking today and found something interesting in other people's blog.. So just want to share it here.. Check it out ;)


First mari mengangkat tgn.. ala2 berikrar ;P (guys tgn kanan and gurls kiri ok!)

  • If jari kelingking (5) lagi rendah dari ruas ke 2 (dr bwh) jari telunjuk (2), it means dat awk seorg yg pemboros! Tahniah kpd sy kerana sy x boros. Yeay! If jari manis lagi tinggi, anda penjimat and pandai simpan duit. Penting ni, lps ni sila melihat2 jari2 kenalan anda ;D
  • If jari manis (4) lagi rendah dari jari telunjuk (2), awak seorg yang lembut hati. Else, keras or kuat - means tabah kot.. Menyedapkan hati.. Yeay sy keras dan kuat hati!
2nd kita boleh tgk tarikh lahir

  • If lahir bulan ganjil [[Jan, Mar, May, Jul, Sep, Nov]], orang nye pendiam sket and suka bersendirian
  • If lahir bulan genap pule [[Feb, Apr, Jun, Aug, Oct, Dec]], orang nye talkative. Is it true?? hurm..
  • But for them yg lahir haribulan nya 18-23, u're flexible. Mana2 pun boleh~
  • If lahir bulan [[Feb, Apr, May, Aug, Sept, Nov, Dec]], orang nye keras.Sukar dipengaruhi.. True maybe..
  • October -> Easy to make frens and tak banyak karenah. Baik and tak suka gado2. Btol ke? Any comments from mereka2 yg lahir bln Oct?
Dats all kot yg rase mcm menarik.. Rase mcm btol siket.. So b4 brkenalan dgn sape2, lihatlah jari tanyelah birthday!

Luv,
ez

Read more...

Tadaaa....



Another one week left before the start of a new semester.. Haish.. Nak cuti~ Nak cuti lagi.. Tak cukup ni~ Bagi warga UTM pule, nanti kan kemunculan saye dgn gaya yang lebih matang ye.. hahahaha ;P

Ok2, saye tgh sedey ni sbnrnye.. Hanya Dia yang tahu mcm mane rase sedey ni.. Sabar je la menunggu keputusan KPT nanti.. Harap2 positif :')

Nway, apa2 pon kene semangat utk sem baru.. Habiskan master.. Kalau dah memang takdir macam ni ;)

Luv,
ez

Read more...

New semester!

Salam..

Finally I've decided the title for my Masters project.. hiuu~ harap2 dapat la 1st choice.. Takpon 2nd choice.. Taknak 3rd choice.. Taknak juge out of choice ;D

Can't wait! Can't wait! Tak sabar nak buat..

So next sem I will be taking these subjects:

1. Discrete-Time Systems and Computer Control [don't like!]
2. Advanced Instrumentation and Measurement [like2!!]
3. Artificial Intelligence [like juge!]
4. Adaptive and Self-Tuning Control [hurm..]

Hope result 1st semester ni okay.. Takmo repeat~ (B minus and above okay.. So dats mean 60 and above.. Chaiyok2!!) =)

Luv,
ez

**It really annoys me how some people become so selfish after getting what they want*

Read more...

0 8 1 1 2 0 0 9

Salam..

Third day at home, and I'm bored already. Donno what to do. Urgh! Just finished filling up the forms need to be send to UTeM. By the way, about the previous post on the interview, guess what? I got UTeM Fellowship Scheme. Alhamdulillah~ Never thought of it. Seriously. The interviewer asked me questions that left me AAA?aaaa?

Yep, so now I decided to take UTeM Fellowship Scheme rather than Unimap. And its final. This Wednesday I have another interview at UniKL MFI. But I decided not to go. Need a rest from all these interviews. Need to concentrate on my master now. No more interviews please~

Luv,
ez

Read more...

Melaka here I come!~

ATmega32 board.. Atmega32 nye takde tapi nye..

Circuit LIGHT BRIGHTNESS DISPLAY yang tak siap lagi :D


Nak g Melaka!!!!!

Before tu nak cite pasal assignment yang baru td je present.. kene buat light brightness display using ATmega32 microcontroller.. mmg last minit punye keje la.. pkol 11.00am nak kene present, pkol 10.45am baru siap.. hehe.. nasib baek siap la jugak.. alhamdulillah~ kalau tak, tak taw la :)

Next week dah start final exam.. hari Isnin plak tu.. haih~ tapi kan, lps tu kan, lps exam ari Isnin tu kan, nak g Melaka.. hee~ :) bukan jalan2.. tapi interview tutor UTeM.. wish me luck k!

Ok la, nak kene sambung stadi.. jom2 stadi jom!!

Luv,
ez

Read more...

IELTS

Salam..

Lame dah tak update blog ni.. So today is just a quick update.. I'm too busy with assignments, tests, presentation and so on.. Another two weeks pulak dah start final exam.. Haish -_-" Okay, back to the main topic, arini nak cakap pasal IELTS (International English Language Testing System).. Baru je dapat result tadi.. Hehehehe :D

To my dear cosmates yang sebok tanye tadi.. Tadi tak bukak lagi.. Tatooot.. Ha3

Listening - 7.0
Reading - 7.0
Writing - 6.5
Speaking - 6.5

So the overall band.. Kirelah sendiri!! :P

Overall Band Score - 7.0

Alhamdulillah.. Tak expect pon result macam ni.. Rase terok je tyme listening.. Asyik mcm blurr2 je.. Kalau concentrate sure buleh dapat lebih ni.. Isk tamak pule.. Yang speaking pon same.. Ntah ape2 ntah dok ckp.. Rase intai2 sket aritu macam dpt 5.0 je.. Lenkali sape2 yg nak amek IELTS ni silalah pakai spek, boleh intai2 markah dgn jelas :P

Lepas ni kene hantar result ke Unimap.. Ohoho.. Tapi hatiku macam nak tunggu offer tutor laen dulu.. Mane univ2 laen ni.. Lambatnye panggil :'(

Oh well, mungkin dah ditakdirkan.. Kalau dapat univ laen alhamdulillah la.. Mane2 pon same.. Pengalaman.. Haha.. Ayat menyedapkan hati..

So kepade kawan2 yg nak amek IELTS ni nanti, takde la susah sgt.. Ececece.. Ayat berlagak pule ;P

Luv,
ez

Read more...

Cikgu Ezy..;P


Salam..

Tibe2 terase nak tulis something kat sini. Hari ni Cik Ezy praktis mengajar. Bukan mengajar ape pon, mengajar Cik Nana melilit selendang. Hehe. Musim raye la punye pasal ni. Lepas ni Cik Ezy boleh bukak kelas grooming ni ;) Lepas tu Cik Ezy mengajar Cik Nana edit blog pule. Huhu. Rase2 mcm dah tere tak mengajar orang ni. Cik Nana jgn lupe taw, seminit singgit. Total sume 3 jam kan kan? So Rm180 je la $_$. Memaen je~ Nway, tahniah kpd Cik Nana kerana berjaya menceburi dunia bloggie ni. Welcome to the club! Lepas tu ape eh? Haa kemudian Cik Nana cube mengorek rahsia peribadi Cik Ezy. Uish Cik Nana ni sbnrnye mamarazi jgn tak taw. Jgn u bukak blog gossip girl sudah la Cik Nana oi ;P

Then malam tadi kami bertiga, Cik Wiwit, Cik Nana dan sy Cik Ezy brbuke di Restoran Mee Mee kat Pulai. Pulai ke? Pulai kot, Cik Ezy ni dok blkg ikot je, jalan tak tgk. Semua gara2 Cik Wiwit yang mengidam tom yam. Menu berbuke kali ni, nasi putih, tom yam seafood, sotong goreng tepung dan kailan ikan masin. Total semua RM 23.50. Tapi dapat diskaun RM 0.50. Hehe. Nak cakap juge~

Esok ade kelas lg. Terasa malas je dua tige hari ni. Kenape ntah. Mungkin mood cuti semakin tibe ;) Luse nak balik rumah dah. Yeay raye2! Kelas habis pkol 4 ptg hari tu. Bas Cik Ezy pkol 4.30 ptg. Mmg direct blk terus la ni. Tahun ni laen siket, tgl Cik Ezy sorg je yg x keje lg. Huhu. Agak2 duet raye brtambah tak? Jgn xde dah sudah la ;(

Okay, dah penat menaip. Need to stop. Kite jumpe lg di laen entry. Thank you for reading..

SELAMAT HARI RAYE SUME!
MAAF ZAHIR DAN BATIN

L.O.V.E
ezy

Read more...

Suka Duka Hidupku

Salam semua~

Hari ni sy bgn sahur pkol 4.45 pagi. Lepas tu tido balik. Pukol 6.30 pagi bangun balik sembahyang subuh. Lepas tu sy tido balik ;) Last2 sy bangun secara rasmi tepat pada pukul 7.45 pagi! Okeh, lepas tu bersiap2 mandi sume, start stadi siket2 lg untuk test modelling ( <-- ini bukan peragaan ye) pkol 12 tgh ari nanti. Before tu pukul 11 ade kelas Linear System Theory. Panjang ni nak cite sume, kite skip2 je k..

11 am
Sampai kat kelas LST! Tak menumpukan perhatian sebab lps ni nak test. Takotnyeee~

12 pm
Mase test yg ditunggu-tunggu. Soalan 1 dgn 2, okay la~ Soalan 3.a) Alaaa nape kluar yg ni. Tapi boleh la jugak jawab. Tapi ade minor error siket last2. Next Soalan 3.b) Ni sambungan soalan a) tadi. Kalau a) dah salah, faham2 je la. Meleret2 la salah nye ;(

Seperti biase, warga2 asing di kelas ni pon aktif meniru. Waaahh tak adilnye. Teruk! Seteruk-teruk student melayu meniru pon tak de la seteruk ni. Seriously! Sy nak menubuhkan kelab anti-warga asing!

3 pm
Wiwit ajak jalan2 kat Jusco! Tak de nak beli ape pon. Saje je mengade2 nak ikot tgk2 orang. Hehe. Beli siket je. Makanan buke puasa dalam bas nanti tyme nak balik raye. Lagi 5 hari! Oho tak sabarnye *_*

4 pm ++
Singgah di bazar Ramadhan. Kat dalam UTM ni je pon. Again, tak berniat nak beli ape2. Jalan2 tengok makanan je. Hehe. Wit beli mini burger 4, nana beli onde-onde 4 dan sy beli cream puff 4. Nyam2. So nanti share2 je la. Afah tak ikot mase ni.

Di kala sedang berjalan2, tibe2 ternampak skuad ERA. Ha3. Stuck pulak kat situ. Tak dapat ape sgt pon. Hari ni kami semua bernasib malang ;D Setelah dikumpul2 kitorg dapat la MAMEE Slurrp 4 peket! Majalah katun senaskhah! Dan sampul duet raye Era! Lepas tu kami ke library untuk pulangkan buku yang dipinjam hampir 2 bulan (Ehem.. Kami ni memang rajen meminjam buku. Tapi bace nye tidak ;P)

6.30 pm
Rutin harian sy ke cafe membeli makanan berbuke. Bosan dah makan kat sini. Tapi, apakan daya -_-"

7.07 pm
Berbuke puasa tyme!! (Ini waktu berbuka puasa negeri Johor..Best kan! Awal ;P)

8.13 pm
Sembahnyang maghrib dan solat terawih berjemaah di pavillion kolej 9 ( <-- sape entah yg bagi name pavillion ni). Habis awal hari ni sbb xde tazkirah. Sedey, sy suke dengar tazkirah2 ni. Hehe

9.30 pm

Di sini la sy, baru pulang dari terawih. Sedang menaip2 post ini. Ingat nak tulis kad raye. Tapi terase malas pule. Sy hantar kad raye kosong je la. Boleh tak?! Boleh tak?! Isinye harap tulis sendiri ye ;D

Hari ni rase macam nak tido awal siket la. Esok ade kelas lagi. Haihh~

Sekian, kisah hidup sy hari ini. Esok kalau rajen tulis lagi. Tapi rase2 macam nak malas je ni -_-"

L.O.V.E

ezy

Read more...

I'm a fellow?

Today I want to talk about SLAB that stands for Skim Latihan Akademik Bumiputera by KPT (Kementerian Pengajian Tinggi) for academic staff in public universities. I applied this in June 2009 and already called for an interview session by the end of July, if I'm not mistaken. And the result is out! But just a conditional offer stated that I need to take the IELTS examination with a minimum score of band 5.0 for posgraduate studies in local universities. So basically they will only print out the official offer letter if I pass the English test. And I plan to take it this coming Raya holiday -_-"

Okay, this is actually a Fellowship Scheme under the Latihan Tenaga Pengajar Akademik UniMAP, but the money is actually come from the SLAB scholarship like I mention before. Usually, after a person graduated from their studies, they need to work with the university for about 2 years as a lecturer. But some say that now this scheme does not guarantee you to work there. For me, either both is okay as long as the allowance given during my study now is free ;)

So basically, now I'm a fellow and after I obtain my Master, I'm a lecturer! InsyaAllah.

Next, is about the allowance. Not as much as others, but okay la~ Better than nothing right?

Personal Needs Allowance : RM2,000
Elaun Sara Hidup (monthly) : RM900
Study Fee : depends on UTM
Yearly Books Allowance : RM750
Thesis Allowance : RM1,500/3000
Elaun Alat Perkakas : RM 900

That's all! I will update about this from time to time. Hope things will be as planned. Wish me luck ;D

p/s: Suppose I had an interview session for Sime Darby Management Trainee today. But i didn't go. Hehe. Too bad~

L.O.V.E

ezy

Read more...

2-enty 5 Facts About Me

This is a tag from Elya.. p/s: Weyh tag ko aritu pon I tak buat lagi.. Hehe..

1- I love being alone, but I hate being left alone
2- TV or laptop? Lappy of course ;)
3- I love travelling (ehem.. for free)
4- I'm hard to decide
5- I'm happy with my life. Really, I do!
6- During my school years. I love exams. Now? Eeewww
7- I'm shy
8- Money is important
9- I'm nice, if they treat me nice. Otherwise....
10- I hate worms and anything like it
11- If I said no to food, seriously I'm lying
12- I love my weight and my height ;)
13- I cherish every moment in my life
14- I hate being the center of attention -_-".. sometimes~
15- I can stay for hours in front of my lappy
16- I hate perempuan prasan cantik tapi berlagak. Translate it for me ;P
17- I only wear my spectacles during classes 0_0
18- I respect good people :)
19- I'm easily sad. Soft-hearted maybe :P
20- I do believe in destiny
21- I hate it when people keeps pretending
22- I easily gets mad, if I didn't get enough sleep at night
23- I usually wakes up 2 hours before my class
24- I cry every week
25- [empty] There's only 24 facts about me

Done!

U're reading this? So u're next!

L.O.V.E

ezy ;)

Read more...

My Convocation Photos






Presenting...my outdated photos -_-"

-a few only-

L.O.V.E

ezy ;)



Read more...

Here's to you ;)

It's been a while since the last update. I've been pretty busy lately? Naaaah! I'm just being lazy ;). This morning I had a test. First test actually as a postgraduate student. I think I did okay. The subject is actually like a revision from the undergraduate. But still there is tension in the air. There is this one question on inverse matrix. Easy question. I repeat, very easy question to find the inverse matrix. And it actually sound like this "Compute the inverse matrix by using two different methods". Dalam hati berkata, "OMG! I only know one method. Tak pernah kesah pon pasal method lagi satu." Why do I need to know two methods anyway when both of them will give the same result? Hiuhh~ The other method I only remember a little bit. So what did I do? Using the result from the 1st method, I derive from the back for the other method. Dapat la ala2 cara yang sebenar. I hope the lecturer didn't notice it. Hehe.

And you know what? More than half of my class are foreign students. And they actually copying others during test! Hish geram2. Siap baling2 kertas. I can see clearly when one of them hantar kertas jawapan, die siap bagi kertas kat another one yang still do the test. Most of us Malaysian students saw it. I report kat lecturer karang! Thank God I'm a nice person. Whatever~ Let them be. Bulan2 puasa pon nak tiru. Kan? kan?

Okay, end of that story. Enough said ;)

By the way, I would like to take the oppurtunity to wish all muslims around the world, SELAMAT BERPUASA!

L.O.V.E

ezy ;)

Read more...

T_T

Dah buang dah post ni
Hahahahahahahaha!
Tukar title balik..

;D

Read more...

Homework



Tag from Fadilah XD

MY DREAM WEDDING ?

How old are you?
- 21 years and 6 months...

Are you single?
- single but not available XP

At what age do you think you’ll get married?
- hurmm.. between 21 till 30..

Do you think you’ll be marrying the person you are with now?
- of course XD

If not, who do you want to marry?
- [empty]

Who will be your bridesmaid or your bestman?
- still thinking.. whoops, sbnrnye tak think pon lg

Do you want a garden/ beach or traditional wedding?
- garden!!

Where do you plan to go for honeymoon?
- honey? moon? dunno

How many guest do you think you’ll invite?
- 1,000,000.. if only i can XD

Will that include your exes?
- yep

How many layers of cake do you want?
- one.. just for me..he3

When do you want to get married? Morning or evening?
- evening

Name the song/tune you would like to play at your wedding?
- anything~

Do you prefer fine dining or just normal spoon/fork/ knife?
- fine dining.. hehe.. mengade2

Champagne or wine?
- none plz..

Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
- days after

Money or household items?
- money la! $_$

How many kids would you like to have?
- 3? i don't mind..

Will your record your honeymoon in DVD and CD?
- hhmm.. pictures only.. SLR!!

I want to know their wedding plan:
- Shima
- Elya
- anyone (^_~)v

Read more...

OFF to europa

Hello readers.

I'm off to 'Europa' tomorrow!! Ooohh yeah!! XD

HOLIDAY!!

Will be back on the 15 of June 2009. Is it going to be exciting? I don't even knowwwww. :/

Goodbye!! - Alisya and Adrina

... The final result is out!! Thank God. Finally for the last semester I managed to obtain

4.00


Alhamdulillah.. But the total cgpa?? Just
3.51

My results during the first 2 years were just average. Yup I'm sad and happy. I'm sure I can do better if I work harder during the early years.

Hmmmh.

Anyway, I'm glad for what I have now. Let bygones be bygones right? XP

See ya later~

Regards,
ezreen

Read more...

midnite post XD

Bile tibe hari jumaat di U

.....esok cuti!! woops arini pon cuti (jumaat mmg xde klas).. jalan2 jom.. makan luar.. g taman U.. mase utk berehat.. sonoknye XD.....

At home

.....esok cuti!! haish nak buat ape eh esok.. same routine again lah nmpknye XP.....

***************************

Tak boleh tdo la.. kene tdo sorg2 arini.. scary ='(.. on9 byk org takde.. kalau kat U tdo sorg pon xpe.. x takot.. (trbalik pulak la kan XD).. kenape?? sbb tdo x tutup lampu, bukak radio (sbb inikah pemanasan global?? hehe).. tyme kat U nk tdo kene bukak IKIM taw.. baru nyenyak XP.. membe ketok bilik pagi2 pon insaf dgr.. hehe.. tp siang2 bukak ape ntah.. ssshh..

Okay, nak bt round up of my activities this week.. hurm.. ape je eh.. sidai baju, angkat baju, lipat baju, hantar alisya skola, amek skola, jage adrina.. busy3.. XD .. lebey2 lg phone interview aritu..

Sbnrnye the day b4 dat 'day'.. alaa 'day' interview tu la.. dpt call 03-8*******.. tp x sempat angkat.. handset kat bilik.. tp xpe, taw tu number KPT (kementerian pengajian tinggi) asyik call mintak final result.. sabar yer, nnti dpt bg la.. then ptg tyme nk maghrib2 ad call lg, 03-8*****.. x sempat angkat lg.. biase la, busy katekn XP.. agak2 KPT jugak la kn.. number lebih kurang je.. then terase nk call blk.. die ckp tnggu die call blk esok eh.. okay~~

The next day,

Satu hari usung handset ni.. tup tup dpt call lps anta my niece g skola.. okes, dh mmg konfiden KPT neh.. skali, aik dlm hati berkate.. speaking plak.. bkn org KPT ni biase call BM je ke.. sorila kn, tp ni reality XD.. br taw bkn KPT la, SIME DARBY!! wuwuwu.. nsb bek angkat2 x speaking BM.. mule terfikir2, bile apply plak ni..

....ouh br igt, career carnival UTM, ad suruh org drop kn resume.. but that was last year right?? haish.. berpeluh2..

Sempat control lg di situ XD.. ok la kan.. nk set up interview je neh *dlm hati*.. tnye la date sume.. tgk2 skrg, tgh interview la ni.. phone interview.. fiuhHH~ nway xpela.. x mengharap sbb sgt mcm ntah pape.. hehe -_- .. to all my cosmate, sape yg dpt call good luck la ye..

1.45 am already.. mate tak ngantok..

.....bace novel bdk2.. my niece pnye.. tajok 'aku mahu ke New York'.. -_- .. layan kan aje.. bed tyme story X).....

Good nite,
Swit drims,

Yours Truly,
ez


Read more...

Out of the blue

I'm sad....

It's been 4 days...........................

Please STOP.............................................................='(



-_- I am all blank and empty. Oh great

Yours Truly,
ezy

Read more...

Goodbye friends.. goodbye bloggie ='(

Its been a week now since I left UTM.. And only now I feel away from it XD.. Taking this oppurtunity to say goodbye and thanx to my coursemates, friends and lecturers for their guidance and support..

To avoid misunderstanding, I did not planned the seats OK~

Last picture together2 after last paper
..In the middle, Assoc Prof Dr Yahaya b. Md Sam.. Thanks for the treat.. X)

The official result will be out on 29th May!! Can't wait!! Can't wait!! Two more results to go..

****************

I'm leaving this blog too.. Need a new start.. Goodbye bloggie dearie..

(Try find my new baby blog XP)

Luv, ez

Read more...

esok last exam..sukee~

Tanda

1-tanda kamu badmood ? --> saye monyok lalu saye bt org bad mood pule =D

2-tanda kamu marah?? --> saye merajok (awak..pujuk la balik..blanje saye makan)

3-tanda kamu marasa pelik? --> saye cakap HURMM..dan bertanye lagi

4-Tnda2 kamu malu --> saye senyum2..tutup muka..aaa malu la~

5-tanda2 kamu sedang cemburu --> saye perli2 org itu =D

6-tanda2 kamu sedang sedih --> saye tgk bulan..ad org yg lg malang dr saye kat belakang bulan tu..

7-tanda2 kamu gembira --> saye seperti di awan-awanan


APA

1-Apa warna baju kamu pakai sekarang --> merah jambu..tp saye tak rase jambu merah macam ni

2-Apakah kamu termasuk dalam orang yang suka shopping? --> sy suke shuppin..tp sy lg suke duet..jadi sy lg suke simpan duet dr shuppin..hikhik

3-Apa ingin kamu lakukan sekarang?--> sy mahu stadi robust control..esok exam..awak yg kacau saye!

4-Apa rase di hati kamu sekarang? --> permudahkan saye jawab exam esok..ameen


BILA

1-bila pertama kali kamu dilahirkan di dunia? --> 31 December 1987 *sy suke tarikh ini..unik..pegi skola terase mude*

2-Bila saat terindah dalam hidup kamu? --> hari2 itu indah bg saye..*kenangan terindah*

3-bila kali terakhir kamu dimarahi ibubapa --> hari tu, mak saye call mrh2 tnye tak pegi jalan2 ke..ouch mak saye suruh pegi jalan2 la~

4-Bila kamu akan married? --> sy tak nak kawem la..tak nak! tak nak! pujuk la saye XP


BAGAIMANA

1-Bagaimana jika ada orang buat kamu sakit ati? --> saye jumpe doctor hati..dan sy balas dendam..muahaha..hikhik

2-Bagaimana jika ada orang cakap kamu lawa/hensem? --> sume org lawa dan ensem2 la~

3-Bagaimana jika ada teman kamu meninggalkan kamu? --> saye kejar..nak itot!!nak itot!!

4-Bagaimana jika ada orang tidak sukakan kamu? --> awak tak suke saye?? saye bergande2 tak suke awak!!

5-Bagaimana jika kamu bangun tido, kamu di kelilingi api? --> sy tdo balik..itu mimpi rupenye

6-Bagaimana jika kamu keseorangan? --> saye suke..aman siket..


SIAPA?
siape2 aje lah..h..



Read more...

Doctor?

To my sis,


CONGRATULATIONS!

..for officially obtained the title 'doctor'..

..my mom suruh msj wish congrats..tp taknak la..nanti riak..he3..

..mari kite congrats blakang2 aje XP..


Luv, ez


Read more...

K.A.M.I

-one more exam to go..kene score ni!!stadi2..jgn upload gmbr..blk rmh baru upload..hikhik-

-gambar hiasan teluk ramunia-

luv, ez

Read more...

='(

Be fair to yourself when others are being unfair to you

Obey yourself,your wants and your needs when others are betraying you

Fight for your rights or else others will take advantage


Selfish me, ez

Read more...

- claSS photoshOOt -

FYP is over!! final exam is next..stadi!stadi!

nak GRAD dh ni..sikit je lg..

=D

Place: Dewan Sultan Iskandar , UTM Skudai



below: ez, fazy, afah, nana, syasyi, hawa, wiwit






sempat jgk masuk gmbr..hee~



Place: In front of Masjid Sultan Ismail, UTM Skudai =)


Luv, ez

Read more...

Hati ini..

This post is highly restricted. Only the author can read it - Tq

luv,

ME =')

Read more...

Feast your eyes














- INDUSTRIAL VISIT TO TITAN CHEMICALS -
9 APRIL 2009

^^not in the mood to write^^

luv, ez =)

Read more...

Tickets to Europe confirmed!!

Its been so long since the last update. So long kah?? Long la tu. B4 this igt nk update hari2. But what to do?? I've been busy lately with exams, assignments and ofcourse fyp. Yeah, my fyp x siap2 lg. Stuck there for 3 weeks eventhough tgl the last part shj. Kalau x dh siap okay!! I think there is something wrong with the programming. But lets 4get about that part for a moment..

so now, mari menggembirakn hati..or is it mengembirakn??erk what happen to my BM =S

I'm going to Europe on the 2nd of June and i'll be back on 14th of June..

Short time, so many places to go. So my sis said she couldn't predict if we would have enough time to visit all of these places. Plus the domestic flights lg and the train. Sempat ke?

Arrive in Dublin on 2nd of June
My sis graduation on 4th of June
Start trip on 5th of June
End of trip (must be in London) on 12th of June
Back to Malaysia on 14th of June
Now, that leaves us with.... 7 days

This 7 days to cover:
- Rome/ Florence
- Bern
- Amsterdam
- Paris (Paris-London wajib naek keteretapi laju)


As for me, at first xnk pegi since my sv ajak g conference time tu n xnk my parents bazirkn duet to bring me along. Owh I'm such a good daughter la. Tp, tp kaaaan. My mom xnk ank yg disayangi ini ditinggalkn. Hehe. Eh btol la. Walaupon ayt ini nmpk sgt over. But I can feel it. So in the end, trpkse la ikot n brlaku suatu pembaziran di sini and I promise to repay all of this back bila dh keje. Can I?? InsyaAllah. X)

Attention!! Itu semua bulan 6 nanti..

now back to my busy life..

STUDY TIME!!

luv,
ez

Read more...

oh my..oh my~

esok nk blk U dah..oohh terase cuti sgt sekejap..mane tak nye, cuti 4 hari pon sempat g penang..slide for presentation pon x bt lg..oh my..oh my..still have no mood after last week exams..not expecting a good result ='(..12.46am..i'm soOo tired rite now..need to get a good nite beauty sleep after dis..hehe..nothin else 2 say la..gudnite peeps X)


on d way back to d mainland..rindu rmh!!rindu laptop!!rindu nk on9..XP


us in pink X)


my house??no laa~

*ezreen is counting days*

luv, ez

Read more...

PROTON Cognitive Test

Got an email today..

PROTON Cognitive Test

Dear All,

We are glad to inform that you have been selected to attend the above assessment as scheduled below:

Date : 25 February 2009 (Wednesday)

Time : 1430 ~ 1530

Venue : Dewan Al Ghazali, Masjid Sultan Ismail, UTM Skudai Johor

PROTON Technology Road Show 2009 Program

Venue: Dewan Sultan Iskandar, UTM

Please come and see PROTON Technology Road Show 2009

Thank you and hope to see all of you there!

Regards

Malek Hashim

Planning & Resourcing

Group Human Resources

**aiyoowh..what to study eh??!!malas la..bz..hehe..need to prepare my FYP..ROC x jumpe2 lg..wuwuwu ='(**

Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Disclaimer

This blog is managed solely by the owner Ezreen Farina. Photos are not to be used without giving credit unless stated that it does not belong to blog owner. Materials in this blog must be credited if re-produced in any kind of way. A piece of mind is always appreciated, unless deemed to be provocative, the blog owner shall take action by ignoring or rejecting the comment.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP