LIKE my PILLO Covers page!

Oh WOW, check this out!!!

Cikgu Ezy..;P


Salam..

Tibe2 terase nak tulis something kat sini. Hari ni Cik Ezy praktis mengajar. Bukan mengajar ape pon, mengajar Cik Nana melilit selendang. Hehe. Musim raye la punye pasal ni. Lepas ni Cik Ezy boleh bukak kelas grooming ni ;) Lepas tu Cik Ezy mengajar Cik Nana edit blog pule. Huhu. Rase2 mcm dah tere tak mengajar orang ni. Cik Nana jgn lupe taw, seminit singgit. Total sume 3 jam kan kan? So Rm180 je la $_$. Memaen je~ Nway, tahniah kpd Cik Nana kerana berjaya menceburi dunia bloggie ni. Welcome to the club! Lepas tu ape eh? Haa kemudian Cik Nana cube mengorek rahsia peribadi Cik Ezy. Uish Cik Nana ni sbnrnye mamarazi jgn tak taw. Jgn u bukak blog gossip girl sudah la Cik Nana oi ;P

Then malam tadi kami bertiga, Cik Wiwit, Cik Nana dan sy Cik Ezy brbuke di Restoran Mee Mee kat Pulai. Pulai ke? Pulai kot, Cik Ezy ni dok blkg ikot je, jalan tak tgk. Semua gara2 Cik Wiwit yang mengidam tom yam. Menu berbuke kali ni, nasi putih, tom yam seafood, sotong goreng tepung dan kailan ikan masin. Total semua RM 23.50. Tapi dapat diskaun RM 0.50. Hehe. Nak cakap juge~

Esok ade kelas lg. Terasa malas je dua tige hari ni. Kenape ntah. Mungkin mood cuti semakin tibe ;) Luse nak balik rumah dah. Yeay raye2! Kelas habis pkol 4 ptg hari tu. Bas Cik Ezy pkol 4.30 ptg. Mmg direct blk terus la ni. Tahun ni laen siket, tgl Cik Ezy sorg je yg x keje lg. Huhu. Agak2 duet raye brtambah tak? Jgn xde dah sudah la ;(

Okay, dah penat menaip. Need to stop. Kite jumpe lg di laen entry. Thank you for reading..

SELAMAT HARI RAYE SUME!
MAAF ZAHIR DAN BATIN

L.O.V.E
ezy

Read more...

Suka Duka Hidupku

Salam semua~

Hari ni sy bgn sahur pkol 4.45 pagi. Lepas tu tido balik. Pukol 6.30 pagi bangun balik sembahyang subuh. Lepas tu sy tido balik ;) Last2 sy bangun secara rasmi tepat pada pukul 7.45 pagi! Okeh, lepas tu bersiap2 mandi sume, start stadi siket2 lg untuk test modelling ( <-- ini bukan peragaan ye) pkol 12 tgh ari nanti. Before tu pukul 11 ade kelas Linear System Theory. Panjang ni nak cite sume, kite skip2 je k..

11 am
Sampai kat kelas LST! Tak menumpukan perhatian sebab lps ni nak test. Takotnyeee~

12 pm
Mase test yg ditunggu-tunggu. Soalan 1 dgn 2, okay la~ Soalan 3.a) Alaaa nape kluar yg ni. Tapi boleh la jugak jawab. Tapi ade minor error siket last2. Next Soalan 3.b) Ni sambungan soalan a) tadi. Kalau a) dah salah, faham2 je la. Meleret2 la salah nye ;(

Seperti biase, warga2 asing di kelas ni pon aktif meniru. Waaahh tak adilnye. Teruk! Seteruk-teruk student melayu meniru pon tak de la seteruk ni. Seriously! Sy nak menubuhkan kelab anti-warga asing!

3 pm
Wiwit ajak jalan2 kat Jusco! Tak de nak beli ape pon. Saje je mengade2 nak ikot tgk2 orang. Hehe. Beli siket je. Makanan buke puasa dalam bas nanti tyme nak balik raye. Lagi 5 hari! Oho tak sabarnye *_*

4 pm ++
Singgah di bazar Ramadhan. Kat dalam UTM ni je pon. Again, tak berniat nak beli ape2. Jalan2 tengok makanan je. Hehe. Wit beli mini burger 4, nana beli onde-onde 4 dan sy beli cream puff 4. Nyam2. So nanti share2 je la. Afah tak ikot mase ni.

Di kala sedang berjalan2, tibe2 ternampak skuad ERA. Ha3. Stuck pulak kat situ. Tak dapat ape sgt pon. Hari ni kami semua bernasib malang ;D Setelah dikumpul2 kitorg dapat la MAMEE Slurrp 4 peket! Majalah katun senaskhah! Dan sampul duet raye Era! Lepas tu kami ke library untuk pulangkan buku yang dipinjam hampir 2 bulan (Ehem.. Kami ni memang rajen meminjam buku. Tapi bace nye tidak ;P)

6.30 pm
Rutin harian sy ke cafe membeli makanan berbuke. Bosan dah makan kat sini. Tapi, apakan daya -_-"

7.07 pm
Berbuke puasa tyme!! (Ini waktu berbuka puasa negeri Johor..Best kan! Awal ;P)

8.13 pm
Sembahnyang maghrib dan solat terawih berjemaah di pavillion kolej 9 ( <-- sape entah yg bagi name pavillion ni). Habis awal hari ni sbb xde tazkirah. Sedey, sy suke dengar tazkirah2 ni. Hehe

9.30 pm

Di sini la sy, baru pulang dari terawih. Sedang menaip2 post ini. Ingat nak tulis kad raye. Tapi terase malas pule. Sy hantar kad raye kosong je la. Boleh tak?! Boleh tak?! Isinye harap tulis sendiri ye ;D

Hari ni rase macam nak tido awal siket la. Esok ade kelas lagi. Haihh~

Sekian, kisah hidup sy hari ini. Esok kalau rajen tulis lagi. Tapi rase2 macam nak malas je ni -_-"

L.O.V.E

ezy

Read more...

I'm a fellow?

Today I want to talk about SLAB that stands for Skim Latihan Akademik Bumiputera by KPT (Kementerian Pengajian Tinggi) for academic staff in public universities. I applied this in June 2009 and already called for an interview session by the end of July, if I'm not mistaken. And the result is out! But just a conditional offer stated that I need to take the IELTS examination with a minimum score of band 5.0 for posgraduate studies in local universities. So basically they will only print out the official offer letter if I pass the English test. And I plan to take it this coming Raya holiday -_-"

Okay, this is actually a Fellowship Scheme under the Latihan Tenaga Pengajar Akademik UniMAP, but the money is actually come from the SLAB scholarship like I mention before. Usually, after a person graduated from their studies, they need to work with the university for about 2 years as a lecturer. But some say that now this scheme does not guarantee you to work there. For me, either both is okay as long as the allowance given during my study now is free ;)

So basically, now I'm a fellow and after I obtain my Master, I'm a lecturer! InsyaAllah.

Next, is about the allowance. Not as much as others, but okay la~ Better than nothing right?

Personal Needs Allowance : RM2,000
Elaun Sara Hidup (monthly) : RM900
Study Fee : depends on UTM
Yearly Books Allowance : RM750
Thesis Allowance : RM1,500/3000
Elaun Alat Perkakas : RM 900

That's all! I will update about this from time to time. Hope things will be as planned. Wish me luck ;D

p/s: Suppose I had an interview session for Sime Darby Management Trainee today. But i didn't go. Hehe. Too bad~

L.O.V.E

ezy

Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Disclaimer

This blog is managed solely by the owner Ezreen Farina. Photos are not to be used without giving credit unless stated that it does not belong to blog owner. Materials in this blog must be credited if re-produced in any kind of way. A piece of mind is always appreciated, unless deemed to be provocative, the blog owner shall take action by ignoring or rejecting the comment.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP