LIKE my PILLO Covers page!

Oh WOW, check this out!!!

Saya ade test esok dgn next week. Takoooot! Jom kawan2 kite doa same2 :)

Ya Allah! Ilami aku ilmu yang dengannya aku dapat mengetahui segala perintah dan larangan-Mu, rezekikanlah itu padaku. Wahai Allah! Sampaikanlah padaku pemahaman yang mendalam sebagaimana pemahaman para nabi, kefasihan hafalan para rasul dan kepantasan ilham para malaikat al-Muqarrabin. Muliakan aku, ya Allah, dengan cahaya ilmu dan kepantasan pemahaman. Keluarkanlah aku dari kegelapan keraguan. Bukalah pintu-pintu rahmat-Mu kepadaku dan ajarilah aku rahsia2 hikmat-Mu, wahai Tuhan alam semesta.

Amin.

Read more...

Saya, awak dan die, jalan2 :)

Salam.

This weekend sgt2 busy and memenatkan. Nak taw kenapa? Sebab saya pindah bilik 3 kali dalam masa 2 hari. Wooohooo. Bole cipta rekod ni. At first, since jadi p.felo ni dapat la duduk bilik single. Mule2 dapat kunci tu rasa  semangat je angkat2 barang. Kalah Cik Nana. Then, bila dah angkat2 barang dalam half mula la rase tak nak pindah. Sebab dah biase hidup berumate, dok sorg2 nanti saya senang sedey. Lepas fikir2, kemas la barang balik bawak kat bilik lame. Penat je semangat pindah2 ni kan, last2 tak jadi pindah. Ish saya memang tak tetap pendirian -_-"

Esoknya suddenly pengetua mesej, tanye dah dapat bilik single belum, nanti die nak uruskan. Tibe2 rasa bersalah lg, mula lah tukar fikiran lg~ Last2 saya pindah buat kali ketiga. Memang kurus la macam ni. Muktamad dah ni, takmo pindah2 dah, penat okay! So kesimpulannya sekarang, nak cakap saya sedang online di bilik baru! Hehe. Okla, mula2 mmg rase keberatan, lama2 rase okay je. <-- Btol kata2 Cik Wiwit ni.

Itu semua cerita hari Khamis dan Jumaat. Sekarang kita masuk episod baru. Cerita hari Sabtu :)


**************************

Semalam sebenarnya dah plan dah lunch nak makan megi je. Ada ke patut kan? Sebab hari Sabtu just satu kedai je bukak kat cafe ni. Tak best dan kena beratur panjang2 hanya untuk sepinggan nasi. Korang sanggup? Saya tak sanggup. Lagi sedap makan megi :D

Dekat2 tengah hari tu Cik Wiwit mesej kate Cik Elya ajak pegi Jusco. Hasrat makan megi terpakse dilupakan. Postpone hari laen eh. So tgh ari tu pon kluar la. Cik Nana tak dapat join sebab jumpe Cik Syasyi. (Cik2 dalam post kali ni semua ex classmate saya tyme degree ok). On the way ke Jusco, still dalam UTM lg ni. Mula la perbualan sebegini:

Cik Wiwit: Asal ko belok sini??
Cik Elya: Sebab sini lagi dekat.
Cik Ezreen: ............. (duduk kat belakang sambil menikmati pemandangan UTM)
Cik Wiwit: Ko nak g Jusco mane ni??
Cik Elya: Jusco Bukit Indah la.
Cik Wiwit n Cik Ezreen: HAAAAAAAA???!!!

Terpakasa berlapar sepanjang perjalanan. Ingat pegi Jusco Tmn U je. Nasib baek dah pakai baju lawa2 :P

Lame jugak la keluar semalam, lenguh2 kaki ni. Lepas g Jusco pegi beli pisang goreng, kropok lekor, cucur dan nasi ayam penyet untuk makan malam. Then teman Cik Elya ni pegi bengkel kereta tukar minyak hitam sume. (Tukar ok! Sape ntah hari tu cakap minyak hitam tambah je :P)

Tengah2 tunggu kereta siap dapat call dari p.felo ajak pegi night cruise, sempena sambut atlit SUKAM K9. Waaaahhh naek kapal kat danga bay tuuuu. Tapi tak bole pegi, rase macam tak sempat. Lagi pon dah beli dinner :(

Malam tu makan mknn yang dah beli tadi. Pedas gle nasi ayam penyet ni kali ni. Slalunye tak la pedas sgt. Lepas makan tu Cik Elya dan Cik Nana nak keluar lagi pegi U Mall. Saya tak larat, saya skip. Lenguh2 dah badan ni. Bilik pon tak habis kemas lagi. Next week nak test ok, lagi satu chapter tak bace lagi ni. Nasib baek sedar diri.

*Hari ni saya rajin. Duduk kat bilik je study.*

Lots of love,
-ezreen-

Read more...

I'm busy

Salam..

Sekarang telah memasuki fasa busy~ Yeayh saya busy! Busy sgt! Tak tipu ni. Jadi jangan kacau ok~ Tapi akhir2 ni rasa macam my life is becoming better. Mungkin sebab terlalu busy dan tak perlu amek kesah hal2 remeh temeh yang menyakitkan hati :) <-- good mood la ni kunun.

Nak taw lagi tak kenapa saya good mood? Sebab semalam call KPT, and dapat taw surat tawaran SLAB dah dihantar ke UTeM pakai poslaju. Heheh. Mesti akak tu pon dah tension orang asyik call die, siap nak cakap lagi pakai poslaju. Yeay, selesai satu masalah di situ. Alhamdulillah~ Orang2 kat rumah tu sila tunggu surat saya ye!

Weekend ni banyak benda kena buat. (1) Assignment yang banyak ni, tak brape faham pulak tu..(2) projek master ni lagi, ada foreigner ni pulak asyik suruh ajar, isk projek sendiri pon tak jadi cemane nak ajar, emo la macam ni, nasib baek tgh good mood .. (3) next week dah stat banyak test lagi.. hiuh~ (4) Ouh tak dilupakan juga tugas pembantu felo. First task kene design poster untuk pertandingan cadangan nama baru Kolej 9. Tak taw saya boleh masuk tak contest ni, agak2 tukar jadi Kolej Ezreen Farina (KEF) kan best *_* Unik~

Eh eh lupe plak saya busy, kene stop dah ni. Nak tido. Esok la membusykan diri lagi.

Later~

Lots of love,
-ezreen-

**Pssstt.. My current Nuffnang earnings is RM0.25. Eheh, sedeynye -_-" RM49.75 before I get paid! Kamon2 sila klik iklan nuff tu ok**

Read more...

UTM lantik 100 kakitangan antarabangsa

JOHOR BAHRU 12 Jan. – Universiti Teknologi Malaysia (UTM) akan melantik 100 kakitangan antarabangsa yang berkelayakan Ijazah Doktor Falsafah (PhD) bagi mengekalkan ekosistem intelektual di institusi tersebut.

Naib Canselornya, Prof. Datuk. Ir. Zaini Ujang berkata, pelantikan kakitangan tersebut akan dibuat sebelum Jun ini.

Menurutnya, pelantikan tersebut membolehkan lebih ramai kakitangan akademik yang akan menyelia mahasiswa pasca siswazahnya.

"Ia juga sejajar dengan matlamat UTM pada tahun ini yang menyasarkan peningkatan jumlah mahasiswa pasca siswazah kepada 8,000 orang.

"Sehingga kini sebanyak 43 peratus mahasiswa pasca siswazah dalam bidang teknologi dan kejuruteraan di 63 institusi pengajian tinggi (IPT) di negara ini adalah pelajar UTM," katanya. - Utusan

**Ni ape ni?? Patot arr tak nak amek kitorg jadi lecturer.. Nak foreigner gak.. Takpe2 -_-"**

Lots of love,
-ezreen-

Read more...

First update in 2010

Weekend update!!

Minggu ni buat ape eh? As usual pegi kelas, balik kelas, makan, tido dan etc. And sekarang tgh minum milo depan laptop. Lame tak buat milo sendiri ni. Rasenye? Hurmmm mestila rase milo 3 in1 :)

Hari khamis aritu ada interview pembantu felo kolej 9. Ok la kot. Kalau dapat, dapat. Kalau tak saya tak kesah. Dah dapat sms dah kene bawa sijil on that day, tapi tgk2 tertinggal. Nasib baek interview biase je, kalau interview keje buat perangai macam ni tak taw la ape nak jadi -_-"

Mase tgh tnggu nak interview dapat call dari OUM. At first blurr OUM ni ape eh? Panggil interview on 10 Jan. Dengan konfidennya tolak cakap dah sambung blaja. Dah letak phone baru igt, ouh Open University Malaysia. He3

Then semalam busy faks2 surat tolak bajet mini ke KPT and surat tolak SLTPA UniMAP. Kalau pos kate tak sampai, hah kan senang faks terus. Harap2 cepat settle benda ni, cepat siket dapat duet, dan lagi semangat nak blaja. Kan bagus~ Heehee :) Alhamdulillah KPT tak rejek yang UTeM punye, just nak confirmation dari UniMAP yang saya dah tolak. Ouh thank you2!!

Finally, nak cakap saya balik next week!! Kalau takde ape2 hal yang menghalang la. Tiket pon tak beli lagi ni.


Lots of love,
-ezreen-

Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Disclaimer

This blog is managed solely by the owner Ezreen Farina. Photos are not to be used without giving credit unless stated that it does not belong to blog owner. Materials in this blog must be credited if re-produced in any kind of way. A piece of mind is always appreciated, unless deemed to be provocative, the blog owner shall take action by ignoring or rejecting the comment.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP