LIKE my PILLO Covers page!

Oh WOW, check this out!!!

Thank you all!~

Salam..

Actually ingat nak post ni semalam, tapi terlalu busy stadi pulak. Heheh. Konon2 nye la..

Akhir2 ni hanya cimbclicks je yang selalu buat saya gembira. Kenapa? Yeaaaayyyy! Sebab elaun sudah masuk lg.. Thank you UTeM!

And then satu lagi berita gembira semalam.. A letter from MARA cakap hutang RM0.00.. Yeaaaayyyy! Jimat duet lagi.. Thank you MARA!

Ada lagi berita gembira tak hari ni? Tak nak berita sedih.. Esok saya ada test, please pray for me ok.. Lepas tu nak balik rumah.. Yeaaaayyyyy! Tak nak tengok buku!


Last skali nak wish Thank you all!!!! kepada sesiapa sahaja :)

Lots of love,
-ezreen-

Read more...

ENGAGE CAMP


- ENGAGE CAMP aka English Language Camp -
*bukan kursus bertunang ok :P*
- Tiram Indah Village -
- 27th till 28th March 2010-

 I'm here as a felo pengiring.. overall the program was nice, even though we had to stay in the kampung.. heheh.. at first ingat kat chalet ke.. ape ke.. *program free pon nak harap lebih2 kan*

so tired to type.. got another test on Wednesday before the final exam starts.. 
and oh yeah, I'm going home this weekend!! need a break.. tata~  :)

Lots of luv,
-ezreen-


Read more...

Pssstttt...

Hai! :)

This is what happen bila nak update blog tapi terasa malas menaip. Hasilnya........... post yg tidak berguna :D

Nak keluar temuduga orang ni~ Nak soalan bocor tak? Nak tak? Nak tak? Sebab saya baik, meh nak bagi ni..


Pssstttt.. Baru dapat taw blog ni banyak silent reader dari kalangan cosmate master.. Mane bole bace free2! Komen la.. isk **Minta maaf kepada sesiapa yang terase.. Hehehe :P** Anyway, terima kasih kerana sudi membaca. Tenkiu2~

Lots of love,
-ezreen-

Read more...

Quote of the Day

When I got enough confidence, the stage was gone. When I was sure of losing, I won. When I needed people the most, they left me. When I learnt to dry my tears, I found a shoulder to cry on. When I mastered the skill of hating, somebody started loving me. When I fell asleep, the sun came out. THATS LIFE | William Shakespeare

Read more...

Steamboat tomyam

Hey,

......... Finally I can breathe normally this weekend! Since there is no test next week, I'm able to relax a lil bit without stress. But still there is one assignment due this Monday. So overall my weekend was just so great! Got another 3 weeks more before my final exams starts. After that? The end of my 2nd semester ofcourse. Then the last semester for my masters degree. InsyaAllah. Hope can grad on time :)

So today I'm just going to stay in my room and finish my assignment since yesterday we're already spend the time shopping and partying. Party la sangat kan~ Actually last night thought of doing a sleepover at Wiwit's room. But in the end tak jadi. Prefer to sleep on my own bed :P

In the day pula actually I ajak my friends pergi Jusco Tmn U ni je, dah lama tak kluar jalan2 lagi pon. But then suddenly Elya turned up and ajak pergi Angsana. Fine with me~  :) Saya suke jalan2 ni, lebih2 lagi weekend ni sangat free. And then lepas tu plan nak buat party. Party steamboat ok~ Tom yam. Nyum2.

After that pergi la Giant beli bahan2 yang diperlukan dan makan malam dulu *makan steamboat je mane kenyang kan?*. Around 10pm baru la start aktiviti masak memasak!

Bahan2 yang diperlukan untuk memasak steamboat tom yam adalah seperti gambar di bawah. Plus minyak masak, bawang, garam dan juga pes tomyam. Ouh not to forget bahan paling penting, air :D


Cara-cara:
Panaskan minyak di dalam periuk. 
Goreng bawang sehingga naik bau. Tak taw la bau macam mana. Slalu dalam tv cakap macam ni :">
Masukkan pes tomyam dan kacau2.
Masukkan air dan juga bahan2 lain.
Akhir sekali garam secukup rase.
Tunggu hingga masak

*Recipe credit to Nana*

Dan hasilnya....................


Lots of love,
-ezreen-

Read more...

Photo update




-Majlis Permata Gemilang Kolej 9 dan Kolej 10-
5th March 2010
Tasik Ilmu UTM
(^_^)

Lots of love,
-ezreen-

Read more...

Saya busy la weekend -_-"

Starting next month weekend saya busy.. Sila jangan kacau okay :)

FACULTY OF ELECTRICAL ENGINEERING
FINAL EXAM TIME TABLE FOR MASTER PROGRAM
SESSION 2009/2010 - 2

10.4.2010 (Saturday) - MEM 1713 Artificial Intelligence (9.00 am 11.00 am) JB / KL
11.4.2010 (Sunday) - MEM 1753 Advanced Measurement & Instrumentation (9.00 am 11.00 am) KL / JB
17.4.2010 (Saturday) - MEM 1733 Adaptive & Self Tuning Control (9.00 am 11.00 am) JB
25.4.2010 (Sunday) - MEM 1853 Discrete-Time System & Computer Controlled (9.00 am 11.00 am) JB

See~ My final exam semua on weekend! Semua sebab nak selaraskan dengan student part time di KL. -_-" Not fair! Not fair!

Read more...

Oh happy day!

Hello people!~ :D

Waaaaaaaahhhhhhhhh!!!

 Pelakon tambahan semata2. My niece, Alisya and Adreena :)

Gembira sangat hari ni dapat lihat nombor2. Hehehehe. So sebenarnya pagi tadi bangun2 ingat nak topup kredit handset coz dah expired. Then bukak la cimbclicks. Saya canggih dah sekarang, tak maen dah beli2 topup kat kedai ni. Hehe. Then suddenly terpandang account balance. Waaaaaaaaaaaa!~ Duet dah masok la! Banyak2 ($_$). Mata duitan jap di situ. So I guess tu duet dari UT*M for 3 months la kot. Nak tunggu duet dari KPT pulak la. Hehe. Cepat la~ Cepat la~ Cepat masuk, cepat la siket saya stadi. Tapi minggu ni ada test and busy nak buat projek master sume, tak dapat la nak celebrate. Takpe2 kita postpone untuk next week.

Jom stadi jom! 
**Mood gembira nak stadi. Cepat2! Before mood ni hilang :P**

Lots of love,
-ezreen-

Read more...

Wedding invitation

Hello people!~ :)

 

Ok la, this is not wedding invitation actually, sebenarnya jemputan ke dinner kolej. So sape2 yang duduk kolej * dan kolej * jemput la datang malam ni~ Yang dah bayar sahaja taw, yang tak bayar jemput la jangan datang. Saya takpe, sebab saya VIP jadi tak perlu bayar. Sila jangan jeles :D

Baru balik dari jumpa supervisor project ni. Banyak nye kerja! Next week kena tunjuk progress, ada test lagi, assignment lagi, ahad ni kena ganti pengetua pegi dinner kolej * pulak. Cepat2 la final exam, tak sabar nak tamat kan sem ni. Maybe cuti semester kali ni kena la stay UTM siapkan projek :'(

Meeting dengan sv tadi pon macam mengejut je. Last night cakap nak jumpa petang, so tadi bangun tengok handset (ni memang perkara 1st kena cek lepas bangun tido), my sv mesej sila jumpe pkol ** la pulak. Setengah jam lagi kot! Berlari2 mandi, caj bateri laptop la and macam2 lagi. So I was late dekat 20 minit kot.. Hehe

Nak buat macam mane kan, malam tadi pon balik bilik around 12.30 am. Kena pantau JKM buat rehearsal dinner. Sangat berterabur ok! Dengan band nye nyanyi, eeeewww sangat la tak terkata sedapnye. Baru dapat mesej kena pegi tengok rehearsal petang ni pule -_-"
Got to end this here...

Lots of love,
-ezreen-


Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Disclaimer

This blog is managed solely by the owner Ezreen Farina. Photos are not to be used without giving credit unless stated that it does not belong to blog owner. Materials in this blog must be credited if re-produced in any kind of way. A piece of mind is always appreciated, unless deemed to be provocative, the blog owner shall take action by ignoring or rejecting the comment.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP