LIKE my PILLO Covers page!

Oh WOW, check this out!!!

hai, this is my card...

Assalamualaikum =)

Kad nama saya sudah siap! Siapa nak, bayar singgit okeh walaupon saya buat dapat free sebenarnya ;p




Sukeeeee~ Walaupon sebenarnya tak tahu nak bagi siapa. Simpan untuk diri sendiri je la ^_^

Ouh btw, next semester saya kena mengajar subjek instrumentation and measurement. Subjek first year tu. Kena ingat balik subjek yang dah 5 tahun lepas -_-" Tapi nasib baik macam ok la. Less calculation, more to theory. Hahaha. Budak first year pulak tu. Confirm adik-adik. Tak kan ada student first year sama umur plak kan. Mesti baik-baik. Kalau baru first year dah teruk perangai tak tahu nak kata ape la.

Okay itu sahaja. Saya busy ni. Baibai!

Read more...

saya sangat malu hari ini.. esok mungkin malu lagi..

Assalamualaikum (:

Saya kat ofis, baru lepas present projek master. Fiuh~ Ingat dah kerja tak payah present dah. Sekali tengok haaaa lagi teruk. Dulu present master 2 panel je. Ni sampai 20 panel. Present dekat lecturer-lecturer FKE semuanya -_-"

Soalan pon lagi banyak dari present master.

Hukhukhuk. Mentang-mentang gue first time present kat lecturer-lecturer sini, mengajar pon tak lagi. Ceys mesti jadi bahan lepas ni. Takpe2, tengok korang present macam mana pulak kan.

Lepas ni nak rehat-rehat tido-tido. Minggu ni banyak gila kerja. Semalam jaga exam malam, habis 10.30. Sampai rumah dah nak dekat pukul 11 malam. Last-last makan malam pukul 11.30. Nak prepare presentation untuk hari ni memang dah tak larat la. Hari-hari bangun pukul 6. Tidur pukul 12 lebih. Memang la tak cukup tidur kan :'(

Mulai esok nak ganti tidur!

Read more...

Slip gaji pertama saya

Assalamualaikum (=

Rupa-rupanya dah sebulan dah kerja..


Sulit okay!!!!!

SULIIIIIIIIIIIIIIIIT!!!!!!!!

Jadi tak dapat nak tunjuk dalam. Hehe.

Tunggu slip gaji lagi dua dah boleh tukar kereta! Hahaha.

*Tapi sedih tak sempat belanja arwah ayah dengan gaji pertama. Arwah ayah yang nak sangat saya jadi pensyarah. Terima kasih sebab hantar saya belajar bagus-bagus sampai jadi macam sekarang. Cukup segala makan minum. Tak pernah hidup susah.*


Read more...

Tak nak cakap tak nak

Sangat pressure bila tiba-tiba disuruh jadi MC.
Kenapa tadi depan-depan tak reti nak menolak permintaan orang.
Dah balik baru menyesal tak nak jadi.
Dengan skrip semua takde.
What if I end up dengan teks ucapan yang memalukan.

Hari ni tidur awal.
Esok nak bangun pagi.
Harap-harap tiba-tiba ada orang ganti.

Haha.

Terbang di awan burung jentayu,
Di atas papan batang jerami,
Tampillah tuan kami merayu,
Bersama ucapan kata perasmi.

Okay, tak dapat bayang kan kena berpantun macam ni esok.

T_T

Read more...

talking to the mOon

Assalamualaikum (:

Its been 2 weeks now since I started working and tomorrow I'm working on Saturday. Time flies so fast and I'm missing my past.

T_T







I know you're somewhere out there
Somewhere far away
I want you back
I want you back
My neighbors think
I'm crazy
But they don't understand
You're all I have
You're all I have
 
At night when the stars
light up my room
I sit by myself

Talking to the Moon
Trying to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

I'm feeling like I'm famous
The talk of the town
They say
I've gone mad
Yeah
I've gone mad
But they don't know
what I know
Cause when the
sun goes down
someone's talking back
Yeah
They're talking back

At night when the stars
light up my room
I sit by myself
Talking to the Moon
Trying to get to You
In hopes you're on
the other side

Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

Do you ever hear me calling?
Cause every night
I'm talking to the moon
Still trying to get to you

In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone

Talking to the moon

I know you're somewhere out there
Somewhere far away

Read more...

thanx for being so friendly~

Assalamualaikum (:

Hari ni satu hari buat saya tergelak bila call student-student ex-UTeM untuk buat survey for Engineering Acreditation Council. Macam-macam perangai ada. How it makes me feel everyone has their own uniqueness. Kelebihan diri masing-masing as long as budi bahasa tu ada. Bila orang cakap baik-baik, kita balas baik-baik. Dan kebanyakan yang saya call tadi sangat very the friendly! ^_^

Orang call nak buat survey tapi dia boleh plak ajak sembang. Eventhough tak kenal pon sape.

Ayat biasa pemula bicara standard macam ni...

Saya: Hello assalamualaikum. Encik .....................? Saya dari FKE UTeM. So encik busy tak sekarang?

Ada satu student ni memang buat saya tergelak la. Our conversation macam ni.. Dah halfway through survey tu dah and suddenly..

Student A: Erm jap eh. Saya nak confirmkan la. Sebab macam pelik je. Takot ni yang macam kat radio tu. Ala yang kene-kene kan orang tu~
Saya: Ha? Betul la. Awak ingat ni Hot FM ke. Hahaha.
*Ini bila student selalu sangat dengar radio atau tengok rancangan macam ni =_="*

Student B: Cik ni siapa?
Saya: Saya lecturer baru.
Student B: Betul ke ni?
Saya: Eh betul la.
Student B: Cik ajar subjek apa?
*Ini sudah confuse siapa yang survey siapa sebenarnya*


Student B lagi: So cik kenal encik ..................? Jumpa dia kena la tadah telinga. Hahaha.
Saya: Eh kenapa?
Student B lagi: Dia suka bagi nasihat panjang berjela. Hahaha.
Saya: Huhu. Ouh yeke.
Student B lagi: Ok la cik. Kirim salam kat semua orang kat FKE!!!!!
Saya: Huhu. Baik lah ;)
Student B: Kalau ada apa-apa, call la lagi! Haha.
*Ini tak pasal-pasal dia start gossip pulak*

Saya: Lepas ni soalan yes or no je okeh? Are you willing to sacrifice your time/money/effort to help those who are in need?
Student C: No
Saya: Ha?!! Sanggupkah awak mengorbankan masa dan wang untuk membantu mereka yang memerlukan?
Student C: Eh yes yes! Hehe.
*Ini tak tahu lah tak dengar ke apa*

Saya: Does the nature of your work require the knowledge you obtained in your undergraduate studies?
Student D: Eh cik cik. Cuba jangan baca soalan. Buat ayat sendiri.
*Ini lagi la isk. Boleh pulak nasihatkan orang*

Saya: Sanggupkah awak mengorbankan masa dan wang untuk membantu mereka yang memerlukan?
Student E: Siapa eh yang memerlukan? Hehe.
Saya: Siapa-siapa aje lah~ =_="

Student F: Cik nama apa?
Saya: Erm.. saya.. erm.. adalah~ Haha.
*Tiba-tiba busy body. Tak perlu tahu nama lah*

Saya: Sudah bekerja atau sambung belajar?
Student G: Saya belajar. Kat UTeM ni lah~
Saya: Ouh I see. Nape tak kerja?
Student G: Erm sebab saya nak sambung belajar la. Haha.
Saya: Haha. Yelah2 okay...

Dan banyak lagi conversation yang macam comel-comel. Ops ini semua student laki. Student perempuan nama kat bawah-bawah pulak. Tak sempat call lagi ;)

******

Tapi balik kerja tadi telah hilang mood happy-happy disebabkan rakyat malaysia yang sengat very the rude. Tengah tunggu line nak isi minyak. Dia potong line then dia pulak tak puas hati. Siap hon-hon. Giler ke ape weyy? Wife pon sama aje muka masam macam apa. Keluar kereta pergi bayar memang dah geram giler. Sorry la sebab terjeling muka tak puas hati kat wife dia. Patu sembang-sembang dengan pakcik petronas tolong pump minyak tu. See~ Pakcik tu pon tak puas hati giler. Siap kata macam tu la rakyat malaysia yang tak berbudi bahasa. Nak kata hensem, tak. Nak kata kaya, kereta lama je. Dah tu nak berlagak sangat ape hal hah? Orang lain pon nak cepat jugak, penat jugak baru balik kerja!

Read more...

Ini kisah hari pertama

Assalamualaikum (:

Ini cerita hari pertama saya berkerja lima hari yang lepas. Nak tahu tak? Nak tahu tak? Okeh macam ni. Hari pertama sudah semestinya semangat bukan. Bangun awal pagi dan gerak dari rumah sewa seawal 7.30 pagi oleh kerana jalan ke UTeM pon tak pasti lagi. Surat tawaran minta report duty jam 8 pagi. Jadi orang macam saya yang lurus dan sentiasa mengikut peraturan mestilah datang sebelum 8 pagi. Tengok-tengok dari rumah ke universiti hanya mengambil masa less than 10 minit! Tak sangka sungguh begitu dekat =_=". Apatah lagi student-student di sini memandu dengan begitu laju sekali. Tahu lah jalan ke UTeM besar dan kosong. Sungguh tak selesa bila kereta belakang follow begitu dekat. Nak potong, potong lah kan! Tapi nak tak nak terbawak laju sekali ;)

Oh ya tapi sila jangan terpedaya. Itu cuma hari pertama. Hari kedua saya gerak dari rumah 7.45 pagi. Hari ketiga pula 7.50 pagi. Hari keempat pula 7.55 pagi. Hari kelima esok agak-agak pukul berapa? Haha. Kalau datang pukul 8 lebih tu memang majoriti parking staf banyak kosong lagi lah.Kat sini punch card kerja at least sekali sehari either masa datang atau waktu balik. Nak dua kali pon boleh. So kiranya tidak kira jam berapa punch card asalkan punch sekali. Faham tak ni? Faham tak?

Tapi nama je punch card ye, sebenarnya tidak perlu punch-punch pon. Nasib baik saya tidak memalukan diri di hari pertama cuba punch-punch di main entrance FKE. Cuma dekat kan kad matrix staf anda seperti touch n go sehingga terdengar bunyi 'tinit' 'tininit' 'tinininit' 'tiiiiiiiiiiiiiit'. Okay tipu je, sebenarnya bunyi sekali sahaja ye. Bunyi banyak-banyak kali tu kalau main scan banyak-banyak kali. Tapi kalau nak buat sila pastikan tiada student di sekitar. Nanti kena ngutuk jah.

Mula-mula report duty di pejabat pendaftar bangunan canselori. Rupa-rupanya ada dua bahagian pejabat pendaftar okay. Pagi-pagi saya telah memalukan diri masuk salah tempat. Jadi lain kali jika tidak tahu sila tebalkan muka tanya orang. Mungkin akan kurang malu sedikit daripada masuk salah tempat.
  
 Inilah bangunan canselori. Sumber: facebook ^_^ Cuma saya ubah tone colour mengikut citarasa~

Kemudian baru report duty di FKE.


Dekat fakulti ni lagi lah macam cemas sebab first time datang dan tak tahu nak punch card mana, office kat mana. Tapi masuk sahaja buat muka confident dan tanya akak kat counter bawah tu.

Saya: Erm nak tanya, lapor diri staf kat mana ya?
Kakak: Ouh erm jawatan tutor ke?
Saya: Erm tak tak lecturer.

Heheh. Nak juga cakap. Student kat sebelah dah pandang. Dalam hati nak je cakap ape pandang-pandang? Tahu lah sebenarnya I nampak lagi muda dari u kan! Kan kan! Nasib baik taw I pakai high heels nampak tinggi sikit.

Then lepas tu lapor diri kat tingkat atas.

Jumpa dekan.

Jumpa timbalan dekan akademik.

Jumpa ketua jabatan.
Okeh jom jom jemput masuk bilik pula.


Knock! Knock!

Masuk! *dah prektis dah ni*


Inilah bilik saya, buat sementara waktu. Haha. Besor tak besor tak. Kerusi pon berplastik lagi. Sebenarnya bilik ni share dua orang. Dalam bulan enam nanti baru tukar bilik sorang tunggu jurutera pengajar keluar.

So dats all! Cerita hari pertama saya. Yep yep I know~ Saya tahu sungguh bosan~


Sekian sahaja dari Cik Ezreen Farina.

Semalam ada staf pusat komputer call. Helluuuu boleh bercakap dengan Puan Ezreen Farina. Rela tak rela iye kan je lah =_="

Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Disclaimer

This blog is managed solely by the owner Ezreen Farina. Photos are not to be used without giving credit unless stated that it does not belong to blog owner. Materials in this blog must be credited if re-produced in any kind of way. A piece of mind is always appreciated, unless deemed to be provocative, the blog owner shall take action by ignoring or rejecting the comment.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP