LIKE my PILLO Covers page!

Oh WOW, check this out!!!

My first job

Hai!~

You guys know what? Lusa saya akan pulang ke UTM for good~ Uhu, macam la dah tak balik rumah lagi dah kan. Sabtu ni student first year akan bakal masuk U, and sebagai pembantu felo banyak la kerja nya. Menjual la, jaga kaunter la, itu la, ini la. Haish~ Tapi tak kesah la, dah tanggungjawab. Will be busy for the whole week. Lepas tu kitorang ni pulak la yang bakal memulakan semester baru. Last semester taw~ Lepas tu grad! Lepas tu nak kerja. Lepas tuuuu? K****. Hehehe.

Sepanjang 6 hari duduk kat rumah, hari ni baru la dapat buat satu part time job dengan upah RM10. Tu pon kena share2 dengan anak sedara coz dia pon join sekali. Seumur hidup tak pernah pon kot try buat kerja and dapat gaji. Ada la sekali tyme MRSM dulu kena jaga koop, tu kira kerja tak? Upah dia boleh ambil apa2 barang dari koop berharga RM2 masa malam jaga tu. Eh ke RM1? Either one la. Sedey plak kan, bila interview orang tanya ada pengalaman bekerja tak, lepas tu cakap takde. Lepas tu mula la mereka2 ayat cakap tapi ada pengalaman praktikal la, itu la, ini la. Thank God, panel interviewer tyme interview SLAB konfiden dengan kata2 itu ;P

So sebenarnya part time yang dimaksudkan ialah ............ mencuci kereta my sis.

Murah kan kitorg ni charge, RM10 je satu kereta. Jadi for those yang duduk area Klang ni perlukan perkhidmatan mencuci kereta sampai sparkling2 macam ni, can email me. :D

BEFORE

Actually dah kotor sangat kereta ni, boleh klik kat gambar untuk bukti yang lebih jelas. Nampak tak kotor2 tepi tu? Tayar pon kuning2. Tak macam kereta baru sebulan.

TENGAH BASUH
Dah nampak berkilat siket kan? Nampak tak number plate tu? 8080. Actually nak number 80 bagi seragam semua kereta, last2 dapat 8080 coz lama sangat tunggu. Kesian my sis dapat number murahan :P

AFTER

Sparkling kan? Kan kan? Siap nampak bayang2 pokong lagi kat tepi dia. Menunjukkan betapa shiny nye, tayar pon berkilat2.

Lepas cuci kereta Adreena pon dah penat. Tarik selimut tito~

THE END

.....................Oh I'm so proud of my work!! Hehee~..................

This week juga berjaya ajar Adreena buat something new. Yeay2! Show it Adreena!~

So cute~ I can see youuuuu..

Lots of love,
-ezreen-

Read more...

Sife UTM

Ok ni yang marah ni. Rasa hari tu dah save satu post tu, bukak2 hari ni blank. Terpaksa tulis and upload gambar balik. Haish~

................ So sebenarnya hari tu nak cerita tentang trip ke Kg. Johor Lama. Korang tahu tak kat mane? Kalau tak tahu boleh tanya Miss Google. Actually pergi situ sebab ada penilai SIFE Malaysia nak datang tengok tapak projek. Haa~ Konon engineer plak kan ada tapak projek ni. Mane la taw menang dapat pergi international plak kan. But as for us tak sempat kot, tinggal satu sem je lagi kat UTM ni. Bagi generasi2 akan datang la plak sambung kan. And I dont think nak sambung Phd kat UTM ni lagi. Start dari 4cast kat UTM, then degree kat UTM, Master mula2 taknak kat UTM but at last UTM  jugak. Phd? Just wait and see.. :)

You guys know what is SIFE? Siapa2 yang tak tahu tu boleh la klik2 link yang kaler2 tu, yang dah tahu tu stay still and baca ni sampai habis :P

Students in Free Enterprise, SIFE as its names counts, is an international non-profit organization that works with leaders in business and higher education to assemble university students around the world to make a difference in their communities while developing the skills in becoming socially responsible business leaders. The SIFE program model is designed to harness the business talents of the network members for the benefit of people and communities around the world, while also providing meaningful opportunities for these leaders to connect, collaborate and learn from one another.

And as for UTM, kami telah memilih Kg. Johor Lama as a place of interest in enhancing their quality of life and standard of living :)

For more pictures boleh tgk kat Facebook ni.
Yours Truly,
-ezreen-

Read more...

Oh wow, interesting!

Salam.

Sebenarnya kali ni nak update gambar2 kem pemantapan minggu lepas, but since gambar2 terlalu banyak dan nak tunggu dari camera lain lagi, jom kita tengok info berguna ni dulu. Forwarded from Nana. Thankx for the email :)

Al-Quran Juga ada mengajar kita menjaga kesihatan spt membuat amalan:-

1. Mandi Pagi sebelum subuh @ sekurang kurangnya sejam sebelum matahari naik. Air sejuk yang meresap kedalam badan boleh mengurangkan lemak mengumpul. Kita boleh saksikan orang mengamal mandi pagi kebanyakan badan tak gemuk.

2.Rasulullah s.a.w mengamalkan minum segelas air sejuk (bukan air ais) setiap pagi. Mujarabnya InsyaAllah jauh dari penyakit (susah nak kena sakit).

3. Waktu sembahyang subuh disunatkan kita bertafakur (iaitu sujud sekurang kurangnya seminit selepas membaca doa). Ia boleh mengelak dari sakit pening atau migrin. Ini terbukti oleh para saintis yang membuat kajian kenapa dalam sehari perlu kita sujud. Ahli-ahli sains telah menemui beberapa milimeter ruang udara dalam saluran darah di kepala yg tidak dipenuhi darah. Dengan bersujud maka darah akan mengalir ke ruang berkenaan.

4. Dalam kitab juga ada melarang kita makan makanan darat bercampur dengan makanan laut. Nabi pernah menegah kita makan ikan bersama ayam. Di khuatiri akan cepat mendapat penyakit. Ini terbukti oleh saintis yang menjumpai dimana dalam badan ayam mengandungi ion+ manakala dalam ikan mengandungi ion-, jika dalam suapan ayam bercampur dengan ikan maka terjadi tindak balas biokimia yang terhasil yang boleh merosakkan usus kita.

5. Nabi juga mengajar kita makan dengan tangan kanan dan bila habis hendaklah menjilat jari. Begitu juga ahli sains telah menjumpai bahawa enzyme banyak terkandung di celah jari, iaitu 10 kali ganda terdapat dalam air liur. (enzyme sejenis alat percerna makanan, tanpanya makanan tidak hadam) 

6. Sabda Nabi Ilmu itu milik tuhan, barang siapa menyebarkan ilmu demi kebaikkan insyaAllah Allah akan menggandakan 10 kali kepadanya.


Sekian sahaja, moga dapat sama-sama kita amalkan. Oh by the way, do wait for next update. Banyak gambar2 ni :)


Yours Truly,

Read more...

Mandi manda dan lip lap lip lap

Nak tahu tak? Hari Khamis lepas kan, pergi mandi2 kat Desa Water Park dan i-City. Beeeeest~ Tak nak cakap ape2 la. Nak update gambar je hari ni. Sila get ready besar2 kan mata kerana gambar-gambar yang bakal anda saksikan...... ehem kurang jelas. Biasa lah~ Quality camera handset je, next time pergi mana2 dalam handbag mesti bawa camera ok. Penting tuuu. Kalau tak jadi la rupa macam bawah ni......

 Wassup yo! Cool la baby Adreena ni. *On the way ke Desa Water Park*


Selepas penat lelah swimming. Tak nampak sunburn pon kan, bahkan dua tona lebih cerah. Thank you photo editor! :D


i-City, Shah Alam. Cantik kan? Colourful gitu~ Walaupon 17 tahun duduk Shah Alam, and sekarang duduk Klang, but still baru je menjejak kan kaki kat sini. Siapa2 yang tak pernah pergi, sila lah pergi. But not to forget bila datang tu bawa sekali camera yang mahal2, jika tidak........... anda pasti menyesal jika kulit anda menjadi gelap lebih daripada yang sepatutnya :D


Setelah bersusah payah edit, ini lah hasilnya. Kalau tak lagi teruk ok~ Muka pon tak nampak. Sampai malu nak letak :P




Encik Panda ajak tangkap gambar sama-sama laks.. Peace! :)


On the way back. *Its snowing!.. duhh*

Isnin ni dah nak pulang ke UTM semula, terasa sekejap je kan duduk rumah. Next day nye akan bertolak ke Beserah, Pahang and maybe I don't bring my lappy along, so tak dapat nak online selama 4 hari. But will I survive? *wondering*

But not to worry, sila tunggu update seterusnya tentang percutian ke Pahang ni. Till then~ Bye2!!

Lots of love,
-ezreen-

Read more...

UTM naik taraf RU?

Kita tunggu dan lihat.. Hahaaaa~ Tajuk bagi catchy siket.

Semalam sebenarnya masa masuk miting ada terdengar gosip2 sikit. Macam dengar sipi2 gitu orang cakap. Tapi tak tanya la in details. Siapalah daku nak join lecturer bergosip kan~ Apa2 pon kita tunggu Najib datang nanti untuk keputusan muktamad.

As for today, nak cakap saya nak balik rumah petang ni! Sekarang kan cuti sekolah, jadi ambil mood konon2 macam budak sekolah bercuti tapi dont worry sv, projek tetap di hati. So saya akan berada di Selangor sampai Isnin depan, and the next day Selasa akan bertolak ke Pahang sampai hari Jumaat. Jadi sila jangan rindu2 saya :D

............... okay takde idea dah nak cakap. Nak pergi lunch dulu. Beg pon tak kemas lagi, walaupon hanya bawa backpack. Later~ Next update, akan diupdate dari rumah.

Yours Truly,
-ezreen-

Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Disclaimer

This blog is managed solely by the owner Ezreen Farina. Photos are not to be used without giving credit unless stated that it does not belong to blog owner. Materials in this blog must be credited if re-produced in any kind of way. A piece of mind is always appreciated, unless deemed to be provocative, the blog owner shall take action by ignoring or rejecting the comment.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP