LIKE my PILLO Covers page!

Oh WOW, check this out!!!

Finally 22!!

Salam..

Before this year ends, I would like to wish myself Happy 22nd Birthday!! Yeay!! Thanks for those yg wish, I really appreciate it. *Bercakap2 seperti seseorang yg femes*


 *Feels like 1 year old.. Pinjam kek baby alia jap :)*


 *Thanx to my dear roommate for this one:)*

My wish??
- better years ahead and be a stronger person.. no more tears okay.. smile :') -

I would also like to wish everyone out there a very Happy New Year!! May this year be a memorable one and next year be a better one..

“Another fresh new year is here . . .
Another year to live!
To banish worry, doubt, and fear,
To love and laugh and give!

This bright new year is given me
To live each day with zest . . .
To daily grow and try to be
My highest and my best!

I have the opportunity
Once more to right some wrongs,
To pray for peace, to plant a tree,
And sing more joyful songs!”


Lots of love,
-ezreen- 

Read more...

Testing.. 3 2 1 Snap!!

Lame tak amek gambar sendiri kan. Sekarang tak maen dah pakai handset. Kite try pakai webcam, yeah saya jakun. Laptop dulu takde webcam..

Lagi sehari tinggal sorang2 saya boleh jadi gila. Lagi terok dari pic bawah ni.



Lots of love,
-ezreen-

Read more...

Bored..

Saya burim bila tibe weekend, takde orang, makan pon sorang2. Tak kenyang je rase. Mandi pon sorg2, tapi tido berdua pulak. Of course la, sebab saya ade rumet. Tapi minggu ni saya dah siap model kan plant saya. Yeay! Boleh proceed to system ID pulak. Harap2 cepat siap projek ni. Tak sia2 saya dok sorang2 minggu ni =)

Rasa macam nak keluar jalan2 je la. Tapi skrg nak keluar kene pike dua tiga kali. *Sejak masuk master ni saya saving siket* Yela xde scholar. Bukan takde duet, tapi saya nak simpan untuk masa depan. Guna untuk benda yang perlu dan btol2 nak je. Matang tak? Matang kan saya, walaupon makcik cafe cakap muka saya macam bdk degree tahun 3, tapi saya matang taw! Rumet saya pon puji saya rajen basuh baju pakai tangan. Ha3. Sebab saya saving la! Degree dulu takde punye saya basuh pakai tangan. Lagi pon baju sem ni siket je, tak banyak macam dulu. Kalau tak basuh, takde baju la nanti.

Nak keluar pon buat ape je kan? Shopping? Baju dah byk. Nak beli baju baru lawa2 pon rase macam tak perlu je. Sebab kat U saya tak pakai baju lawa2. Lgpon student engineering mane ade pakai lawa2, laen la student human resource ke. Kan kan? Nak pakai2 lawa saya malu, nanti orang pandang pelik. Jeles kot.... Kalau boleh nak pegi kelas selebet yang mungkin =)

Okay, dah burim dah nak tulis. Nak stop.


Lots of love,
-ezreen-

Read more...

Why are people selfish???
people are selfish because they hope to get something without giving,
hence they try the cheap way to succeed.

Read more...

New me :)

From this,



To this,


Lots of love, 
-ezreen-

Read more...

[[gastric]]

Nak taw tak! Nak taw tak! Tadi kan, saye muntah kat cafe. Nasib baek sempat masuk toilet. Kalau tak mesti saye femes dari skrg yang mmg femes pon :"> Nak2 tyme peak hour org pegi lunch kan. Mmg la penuh cafe tu. Tak terbayangkan kefemesan saye nanti kalau tak sempat pegi toilet.

Semua ni sebab tajuk di atas, 'gastric'. Bangun2 pagi saye dah sakit perut and mcm loya2 je. Pkol 10 pg saye dah mule mencari2 nasi. Tu la smlm dgn smlm smlm tak nak makan nasi, arini tercari2. Tapi cari2 nasi kat bilik takde. Of cos la takde kan, bukannye memasak pon kat bilik. Ade susu kotak berperisa coklat je, so itulah breakfast saye.

Teruk gastric kali ni, mungkin ditambah sebab saye bad mood dgn seseorang :P Saket yang tak terkate okay! Guling2 atas katil sehingga pkol 12 tgh ari untuk mkn lunch. Memang loya lagi, tapi saye kuatkan diri jugak berjalan g cafe k9 ni sebab Cik Elya datang. Tak kan nak biar tetamu makan sorg kan. Baek tak saye~

Baru suapan kedua saye dah give up.Tak larat, nak muntah rase and tros pegi toilet. Sampai2 je tros termuntah. Abes seluar ku perlu dibasuh lagi. Sori juge kpd makcik cleaner :) Tapi muntah air susu coklat je rase, dicampur dengan beberape ketulan nasi tadi. Lepas muntah saye rase segar dan sehat. Sambung makan nasi, walaupon tak abes. Sekarang kene pegi basuh seluar dan tudung yang sungguh harum. Tensionnye semalam baru je basuh -_-"

Later~

Lots of love,
-ezreen-

Read more...

1st week update~

"Direct Adaptive Predictive Control for Wastewater Treatment Plant"

Yep, dats my Master's Project. Tajuk yg dapat aritu. Tapi bole kot tukar tajuk ni sket2 bagi sedap mata memandang since proposal pon tak hantar lagi. Any suggestion nak bagi tajuk ni nampak menarik? Kindly leave your comments..

My supervisor, Dr.N sgt semangat. Sy suke. First time jumpe lecturer yang rajen contact students. Ape2 mesti emel, tak pon sms, and tak pon call . So nice kan?~ Hari2 saye pon jadi semangat buat research ni. Lots of things blaja dari sini. Its like gabungan beberapa subjek before this that I don't even understand the purpose why we have to study it. Bergune juge rupenye :P

My task for this week kene fahamkan how the plant works (boleh buat wastewater treatment plant kat rumah la lps ni), study on system ID, and lastly on MPC (Model Predictive Control). A little bit hard kot for me sbb tak amek subjek system ID ni sem lepas. Igt nak amek next sem. Nway, saye yakin bole buat! Adaptive control pon subjek this sem. Kelas pon tak start lagi, and I don't know how fast I can finish this project macam ni.

First meeting with Dr.N aritu, she ask for my last semester cpa. And ckp, based on performance project ni nanti bole la direct buat phd under die. Coz die bole mintak grant la, and bla bla bla. Just need to find sponsor byr my tuition fee je la. Master pon baru start kan dah fikir pasal phd? Huhu. I need to think first la about this. Tak kan nak direct kan? Cramp otak ni nanti. Igt nak keje ke dulu~ Lgpon igt nak buat oversea. Ha3. Berangan je. Ape2 pon depends on my master ni. One more year to go!

Lots of love,
-ezreen-

Read more...

2nd semester schedule



Hi~ Atas ni adalah jadual utk sem ini.. As you can see saye free on Tuesday and Friday. So dats mean saye cuti hari ini juge! Pagi2 td hantar kereta pegi woksyop. Well takde la pagi sgt, around 11am mcm tu. Something wrong with the engine I guess. Semacam je bunyi. Malu nak drive. He3. And I wonder, kenape la sesetengah org ni ske kete bunyi bising2 ni kan. Kalau saye, saye malu :"> Then lepas tu pegi jusco. Buat ape kat jusco? Ade la~

In the evening pulak, settle kan borang lapor diri MARA. Asyik tangguh je nak pos. Akhirnye pos juge :) Next, misi mencari supervisor projek Master. Jumpa la bilik, tapi kat IVAT. What IVAT means? Institut Voltan dan Arus Tinggi. Jauh la juge dari bilik lecturer2 Control yang laen. Jauh2 berjalan, tgk lecturer takde, ade kelas. And she has reserved time utk student master every Wednesday evening. So tomorrow terpakse la pegi lg. Naek bas plak tu. Kereta takde.. :'(

And now, baru lps print2 journal. Tapi, hurm not in the mood to read it yet. Nak tgk movie dulu la.. :D

Later!!!!

Luv,
ez

Read more...

Don't judge a person by his/her looks.. but judge them by their hands ;P

Salam..

Result first semester master dah kluar and alhamdulillah~ All A's. Adela plus minus nye. But overall I'm glad, subject yg my carry mark not so good pon plg rndh A minus.. So dats mean another 2 semester b4 grad utk kali yang kedua!!

Okeh skrg nk bt tilik nasib.. Done my daily blog walking today and found something interesting in other people's blog.. So just want to share it here.. Check it out ;)


First mari mengangkat tgn.. ala2 berikrar ;P (guys tgn kanan and gurls kiri ok!)

  • If jari kelingking (5) lagi rendah dari ruas ke 2 (dr bwh) jari telunjuk (2), it means dat awk seorg yg pemboros! Tahniah kpd sy kerana sy x boros. Yeay! If jari manis lagi tinggi, anda penjimat and pandai simpan duit. Penting ni, lps ni sila melihat2 jari2 kenalan anda ;D
  • If jari manis (4) lagi rendah dari jari telunjuk (2), awak seorg yang lembut hati. Else, keras or kuat - means tabah kot.. Menyedapkan hati.. Yeay sy keras dan kuat hati!
2nd kita boleh tgk tarikh lahir

  • If lahir bulan ganjil [[Jan, Mar, May, Jul, Sep, Nov]], orang nye pendiam sket and suka bersendirian
  • If lahir bulan genap pule [[Feb, Apr, Jun, Aug, Oct, Dec]], orang nye talkative. Is it true?? hurm..
  • But for them yg lahir haribulan nya 18-23, u're flexible. Mana2 pun boleh~
  • If lahir bulan [[Feb, Apr, May, Aug, Sept, Nov, Dec]], orang nye keras.Sukar dipengaruhi.. True maybe..
  • October -> Easy to make frens and tak banyak karenah. Baik and tak suka gado2. Btol ke? Any comments from mereka2 yg lahir bln Oct?
Dats all kot yg rase mcm menarik.. Rase mcm btol siket.. So b4 brkenalan dgn sape2, lihatlah jari tanyelah birthday!

Luv,
ez

Read more...

Tadaaa....



Another one week left before the start of a new semester.. Haish.. Nak cuti~ Nak cuti lagi.. Tak cukup ni~ Bagi warga UTM pule, nanti kan kemunculan saye dgn gaya yang lebih matang ye.. hahahaha ;P

Ok2, saye tgh sedey ni sbnrnye.. Hanya Dia yang tahu mcm mane rase sedey ni.. Sabar je la menunggu keputusan KPT nanti.. Harap2 positif :')

Nway, apa2 pon kene semangat utk sem baru.. Habiskan master.. Kalau dah memang takdir macam ni ;)

Luv,
ez

Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Disclaimer

This blog is managed solely by the owner Ezreen Farina. Photos are not to be used without giving credit unless stated that it does not belong to blog owner. Materials in this blog must be credited if re-produced in any kind of way. A piece of mind is always appreciated, unless deemed to be provocative, the blog owner shall take action by ignoring or rejecting the comment.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP