LIKE my PILLO Covers page!

Oh WOW, check this out!!!

Orang diam makan dalam

kalau kaya semua orang suka
kalau ada pangkat/ jawatan tinggi semua orang suka
kalau pandai bercakap semua orang suka
kalau mudah bersosial semua orang suka

Zaman sekarang orang lebih menghargai jika dibelanja bermacam-macam bagai dari orang yang banyak menolong dalam banyak hal. Buat baik-baik, nanti esok mungkin dapat belanja lagi. Orang macam ni pathetic.

Zaman sekarang kalau ada pangkat atau jawatan tinggi konon orang paggil kau doctor ke ape ke orang lebih hormat. Kata mereka oh bagusnya pandainya seolah-olah orang kerja lain tak pandai. Tak bagus. Pandang sebelah mata je walhal result orang lain lagi tinggi kot. Orang macam ni berkali-kali pathetic.

Zaman sekarang kalau pandai bercakap, pandai memuji, mengampu, melawan semua orang suka. Orang cakap bagus dia ni, mudah bergaul dengan semua orang, orang tua pon boleh masuk. Walaupon yang dicakap bukannya seratusperatus betul. Tapi dengan orang tua sendiri lain hal. Melawan sana sini. Orang lain backing lagi, alah biasa la tu~ Belajar oversea. Bila orang tak banyak bercakap, dikatanya segala benda yang tak bagus. Okay yang ni paling makan dalam sekali. Orang macam ni berkali-kali-kali-kali pathetic.

Zaman sekarang kalau pandai bersosial semua orang suka. Bersosial la banyak mana pon, balik pukul 1 2 pagi. Pakcik makcik kata okay, good exposure. Nampak dunia luar. Yang duduk kat rumah tak elok, otak tak berkembang. Orang macam ni berkali-kali-kali pathetic.

Tak semua orang macam ni. Tapi ini bila bersembang dengan makcik pakcik sosial/ kaya-raya/ duduk oversea. Daripada sembang baik diam. Bila diam pon dikata-kata. Bila dikata-kata, senyum aje lah. Tapi dalam hati makan dalam.

Dalam punya dalam.

Balik rumah menangis-nangis. Dalam hati hanya arwah daddy yang faham tak reti cakap banyak. Tapi makan dalam T_T

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Disclaimer

This blog is managed solely by the owner Ezreen Farina. Photos are not to be used without giving credit unless stated that it does not belong to blog owner. Materials in this blog must be credited if re-produced in any kind of way. A piece of mind is always appreciated, unless deemed to be provocative, the blog owner shall take action by ignoring or rejecting the comment.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP