LIKE my PILLO Covers page!

Oh WOW, check this out!!!

BlOod type diet

Oh haaaaaaaaaaaaaaai!!~

Baru nak update walaupon dah 3 hari berada di UTM. Biasa la, student master kan busy2 belaka. Habis je cuti memang banyak la assignment yang terpaksa disiapkan setelah dipostpone sekian lama. Hoho. Ni tak siap lagi pon ni sebenarnya.

Okay kali ni nak cerita tentang diet. Bukan diet sebarangan ye, tapi dikenali sebagai blood type diet. Haaa ikut jenis darah je pon kita boleh berdiet dengan mudah yer. Sempena bulan raya ni kan, mesti banyak yang masih beraya, sebab sebulan katekan. Berat pon akan menambah dan menambah. Tak? Tipu la tu kalau tak. Masa kat rumah pon memang dah rasa diri ni macam bertambah berat, lambat je nak berjalan buat kerja semua. Tak tak, ni bukan malas. Tapi badan berat. Tengok2 cermin pon terkejut.. ohh gumuknye T_T

Tapi hari tu sampai je Johor, terlihat sesuatu kat tv tentang blood type diet ni la. Kat channel Singapore. Nampak tak kat situ, kebetulan terasa diri gumuk, kebetulan juga ternampak rancangan diet ni. Haaa takdir kot. Terus rasa macam menarik. Tapi baru hari ni rasa tergerak hati nak mengGoogle tentang blood type diet ni. Diet ni bergantung pada jenis darah seseorang. Macam darah A perlu lebih kan sayur-sayuran, dan darah B perlu lebih kan daging. Walaupon nampak macam tak adil sebab saya berdarah A, terpaksa la saya jadi vegetarian lepas ni T_T

**********************

There has been extensive scientific research over the past 30 years that shows evidence that your individual blood type determines your predisposition toward getting certain diseases, such as cancer, heart disease, diabetes, lupus, muscular sclerosis, allergies, etc. Our blood type also determines what type of biochemistry our digestive systems are made of. "Your blood type is a powerful genetic fingerprint that identifies you as surely as your DNA.

Blood Type O


Blood group O is believed to be the Hunter, the earliest human blood group. The diet recommends that these supposedly muscular, active people eat a meat-rich diet.

As a Blood Type O you may be predisposed to certain illnesses, such as ulcers and thyroid disorders. In the 1950’s it was discovered that Type O’s had about twice the instances of ulcers of all kinds than the other blood types. These findings have been replicated many times since then. Type O’s tend to have low levels of thyroid hormone and often exhibit insufficient levels of iodine, a chemical element whose sole purpose is thyroid hormone regulation. This causes many side effects such as weight gain, fluid retention and fatigue. Dr. D’Adamo does not recommend iodine supplements, rather a diet rich in saltwater fish and kelp to help regulate the thyroid gland. Bladder Wrack is also an excellent nutrient for type O’s. This herb, actually a seaweed, is very effective as an aid to weight control for Type O’s. “The fucose in bladder wrack seems to help normalize the sluggish metabolic rate and produce weight loss in Type O’s,” says Dr. D’Adamo.

Type O’s also have a higher level of stomach acid than the other blood types, which often results in stomach irritation and ulcers. Dr. D’Adamo recommends a licorice preparation called DGL (de glycyrrhizinated licorice) which can reduce discomfort and aid healing. DGL protects the stomach lining in addition to protecting it from stomach acids. Avoid crude licorice preparations as they contain a component of the plant which can cause elevated blood pressure. This component has been removed in DGL. Dr. D'Adamo also recommends Mastic Gum and Bismuth to soothe Type O's common and even frequent tummy troubles.


Blood Type A 


Blood group A is called the Cultivator, who believes it to be a more recently evolved blood type, dating back from the dawn of agriculture. The diet recommends that individuals of blood group A eat a diet emphasizing vegetables and free of red meat, a more vegetarian food intake.

Many neurochemical factors in the Type A genetic disposition favor a structured, rhythmic, harmonious life, surrounded by a positive, supportive community. The harried pace and increased sense of isolation experienced by so many in today's society often make these needs difficult to achieve. Type A best exemplifies the powerful interconnections between mind and body. This was vital to the shift away from hunting and procurement to building and growing. However, Type A's more internalized relationship to stress, which served your ancestors well, can be a challenge for the modern Type A. The Blood Type Diet's proactive mix of lifestyle strategies, hormonal equalizers, gentle exercise and specialized dietary guidelines will maximize your overall health; decrease your natural risk factors for cancer, diabetes and cardiovascular disease. The result: high performance, mental clarity, greater vitality and increased longevity. 

"When we discuss 'diet,' we are not talking necessarily about a weight loss plan, that's a side benefit to following this plan. We are actually discussing diet in the more traditional sense, meaning a way to eat," explains, Dr. D'Adamo. Type As flourish on a vegetarian diet - if you are accustomed to eating meat, you will lose weight and have more energy once you eliminate the toxic foods from your diet. Many people find it difficult to move away from the typical meat and potato fare to soy proteins, grains and vegetables. But it is particularly important for sensitive Type As to eat their foods in as natural a state as possible: pure, fresh and organic. "I can't emphasize enough how this critical dietary adjustment can be to the sensitive immune system of Type A. With this diet you can supercharge your immune system and potentially short circuit the development of life threatening diseases." 



Blood Type B


Blood group B is called the Nomad, associated with a strong immune system and a flexible digestive system. The blood type diet claims that people of blood type B are the only ones who can thrive on dairy products. 

As a Type B, you carry the genetic potential for great malleability and the ability to thrive in changeable conditions. Unlike blood types A and O, which are at opposite ends of every spectrum, your position is fluid, rather than stationary, with the ability to move in either direction along the continuum. It's easy to see how this flexibility served the interests of early Type B's who needed to balance the twin forces of the animal and vegetable kingdoms. At the same time, it can be extremely challenging to balance two poles and Type B's tend to be highly sensitive to the effects of slipping out of balance.

The primary challenges that can get in the way of optimum health for Type B include a tendency to produce higher than normal cortisol levels in situations to stress; sensitivity to the B specific lectins in select foods, resulting in inflammation and greater risk for developing Syndrome X; susceptibility to slow growing, lingering viruses - such as those for MS, CFS, and lupus; and a vulnerability to autoimmune diseases. "If I were to generalize," says Dr. D'Adamo, "I would say that a healthy Type B, living right for his or her own type, tends to have fewer risk factors for disease and tends to be more physically fit and mentally balanced than any of the other blood types." Type B's tended to have a greater ability to adapt to altitude and interestingly, are statistically the tallest of the blood types.

For Type Bs the biggest factors in weight gain are corn, wheat, buckwheat, lentils, tomatoes, peanuts and sesame seeds. Each of these foods affect the efficiency of your metabolic process, resulting in fatigue, fluid retention, and hypoglycemia - a severe drop in blood sugar after eating a meal. When you eliminate these foods and begin eating a diet that is right for your type, you blood sugar levels should remain normal after meals. Another very common food that Type Bs should avoid is chicken. Chicken contains a Blood Type B agglutinating lectin in its muscle tissue. Although chicken is a lean meat, the issue is the power of an agglutinating lectin attacking your bloodstream and the potential for it to lead to strokes and immune disorders. Dr. D'Adamo suggests that you wean yourself away from chicken and replace them with highly beneficial foods such as goat, lamb, mutton, rabbit and venison. Other foods that encourage weight loss are green vegetables, eggs, beneficial meats, and low fat dairy. When the toxic foods are avoided and replaced with beneficial foods, Blood Type Bs are very successful in controlling their weight.


Blood Type AB


Blood group AB is called the Enigma, the most recently evolved type. In terms of dietary needs, his blood type diet treats this group as an intermediate between blood types A and B.

Type AB reflects the mixed inheritance of their A and B genes. According to Dr. D’Adamo, “Type AB has Type A’s low stomach acid, however, they also have Type B’s adaptation to meats. Therefore, you lack enough stomach acid to metabolize them efficiently and the meat you eat tends to get stored as fat. Your Type B propensities cause the same insulin reaction as Type B when you eat lima beans, corn, buckwheat, or sesame seeds.” Inhibited insulin production results in hypoglycemia, a lowering of blood sugar after meals and leads to less efficient metabolism of foods.

Type AB should avoid caffeine and alcohol, especially when you’re in stressful situations. Dr. D’Adamo recommends that Type AB focus on foods such as tofu, seafood, dairy and green vegetables if you are trying to lose weight. “Avoid all smoked or cured meats. These foods can cause stomach cancer in people with low levels of stomach acid,” recommends Dr. D’Adamo. There is a wide variety of seafood for Type AB, and it is an excellent source of protein for Type AB. A few highly beneficial fish are mahi-mahi, red snapper, salmon, sardines, and tuna.. Some dairy is also beneficial for Type AB – especially cultured dairy such as Yogurt and kefir.

Dr. D’Adamo also recommends smaller, more frequent meals, as they will counteract digestive problems caused by inadequate stomach acid and peptic enzymes. “Your stomach initiates the digestive process with a combination of digestive secretions, and the muscular contractions that mix food with them. When you have low levels of digestive secretions, food tends to stay in the stomach longer.” Explains D’Adamo. He also suggests that Type AB pay attention to combining certain foods. For example, you’ll digest and metabolize foods more efficiently if you avoid eating starches and proteins in the same meal. 



Eat Right For Your Type!

Yours Truly,


Read more...

Suatu hari di aidilfitri..

Hai!

Hai!

Hai!

Di sini saya ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan selamat hari raya aidilfitri kepada semua muslimin dan muslimat di seluruh dunia. Maafkan segala salah silap yang zahir mahupun yang batin, dan semoga amalan kita di sepanjang bulan Ramadhan yang lalu diterima oleh Nya.

Okay, cukup dedication raya 2010. Jom kita tengok gambar di pagi raya pulak.


PHOTOSHOOT DI PAGI RAYA 2010
Model: Anak-anak sedara ku
Venue: Rumah ku syurga ku

Hai!! Nama saya Siti Nuralia Zahra. Just call me Alia Zahra. Tak perlu la Siti2 tu. Tak glemer lah you~ Saya baru nak masuk 2 tahun taw. Cute tak saya, fotogenik kan? Tapi saya ni kememeh siket, sensitif. Macam maksu saya ;p

Oh hai lagi!! Haa yang baju pinky2 tu cousin saya. Nama dia Syazreen Nur Adreena. Just call her Adreena. Kami sebaya~ Tapi Adreena dah masuk 2 tahun dah. Dia ni suka buli saya, taw la muka saya innocent gitu. Yang belakang tu bukan mama saya taw, tu kakak saya nama dia Siti Nuralisya. Panggil Alisya je taw, tak glemer you panggil kitorang ni Siti.

Tengok!! Kami dibuli lagi la you!! Sampai hati~ Tsk tsk. Tak adil, mentang2 la kitorang ni kecik. I tak ske taw you, tapi takpe lah. Dia kakak saya, saya redha je la. Nampak tak muka redha saya. I know, I know~ Saya memang cute lagi innocent.

Tadaaa, ni gambar feveret saya. Picture of the day! Penat maksu kejar2 nak ambil gambar muka kitorang dua depan2. Tapi ni je yang dapat. I like la~ Macam anak jepom :D

Eh!

Eh!

Alamak!

Keshian maksu takde gambar la. Banyak gambar I jew T_T

Yours Truly,



Read more...

Homemade biskut cornflakes & badam

Waaaahh sekarang semua orang dalam mood raya. Bukak-bukak facebook penuh notification kawan-kawan tag gambar kad raya. Tapi saya tak reti la nak design-design kad sendiri ni. Dah lama tinggal kan zaman mengedit-edit gambar pakai adobe photoshop ni. Sekarang back to basic je, pakai corel paint shop pro setakat nak buang image noise plus tambah border yang super simple :)

So hari ni aktiviti saya adalah sambung buat biskut raya! Tiap-tiap kali raya memang wajib la ada dua biskut ni. Sejak dari zaman sekolah-sekolah lagi. Memang wajib buat sendiri biskut cornflakes dengan biskut badam. Memandang kan saya memang beginner dalam hal masak-memasak ni, jadi saya nak letak resipi kat sini for future reference untuk diri sendiri. Hoho. Baru la berinformatif siket blog ni. Kan kan? So lets start dengan biskut cornflakes. All time favourite ni, semua orang mesti suke. Selalu bawak balik univ lepas cuti raya mesti habis :D

HOMEMADE BISKUT CORNFLAKES


Bahan-bahan:
125 gram mentega
1/2 cawan gula halus
1 sudu teh esen vanilla
1 cawan tepung naik sendiri
1/2 cawan tepung jagung
2 sudu besar serbuk koko
2 sudu teh susu pekat
cornflakes yang telah ditumbuk (jangan halus sangat taw~ nanti tak sedap :P)

Cara-cara:
Mentega dan gula dipukul hingga kembang. Masukkan susu, serbuk koko dan kacau hingga sebati. Setelah adunan elok lembut, bentukkan mengikut citarasa dan bakar hingga masak. Citarasa saya macam gambar kat atas tu, ala-ala biskut famous amos gitu :D


HOMEMADE BISKUT BADAM


Bahan-bahan:
250 gram mentega
120 gram gula halus
2 biji kuning telur (untuk hiasan)
100 gram badam kasar
350 gram tepung gandum
40 biji badam (untuk hiasan)

Cara-cara:
Mentega dan gula dikacau rata. Masukkan tepung bersama hingga sebati. Masukkan badam kisar lalu di uli hingga menjadi adunan yang elok lembutnya :P.. Tekap dengan acuan berbentuk dan sapukan kuning telur di atasnya dan hiaskan dengan hirisan badam. Bakar hingga kekuning-kuningan.

Oh selamat mencuba!!!

Yours Truly,


Read more...

Homemade Tart Nenas

Nak buat tart nenas untuk raya? Cara-cara nya mudah saje. Meh nak ajar. Sedaaaaaap~ Budak 2 tahun pon boleh buat..

Tak percaye???

Tengok, Adreena buat sorang-sorang je taw~

Bahan-bahan untuk base:
1 buku butter
1 biji kuning telur
2 sudu susu pekat
2 sudu tepung kastard
3 cawan tepung (atau lebih)
sedikit garam

Cara-cara:
Campur kesemua bahan-bahan tadi dan gaul kan. Kemudian, bentukkan menggunakan acuan tart. Untuk hasil yang lebih menarik dan kreatif, boleh bentukkan tart tadi menggunakan sepit. Lebih lawa macam ni :)

Selepas itu, letak jem mengikut cita rasa. Jem ni buat sendiri taw, bukan jem kat supermarket tu. Then, bakar sehingga putih kekuning-kuningan.

Ni lah hasil nya sebelum dibakar.

Selamat mencuba!
**esok nak buat biskut conrnflakes pule**

Yours Truly,


Read more...

Balik kampung~ Eh tak tak, balik bandar :D

"You have been through a major drama right now, so you have to be tough. You have to trust yourself. Forget all the pain and moment that will make you sad or feeling sorry for yourself. This is time for you to walk ahead and don't turn back. Grow up, stop crying."
Sedey nyeeeeeee.. Sedey nak balik beraya. Eh bukan, sedih test tadi tak dapat jawab dengan jaya nya. Hilang sudah mood balik rumah esok. Sedih yang teramat sangat bila buat stupid mistake. Eh tak tak, saya tak stupid. Careless mistake je sebenarnya. Tengok~ Sedih sampai tak berapa betul ni. But I have done my best and saya stadi taw, bukannya tak study. Just serahkan segalanya pada Allah dan tawakkal sahaja. Tunggu result lepas cuti raya nanti ok :(

.......... Tak taw la, bila tiap kali tak dapat jawab test DENGAN JAYA NYA akan rasa really frust. Tapi bukan la frust macam nak bunuh diri tu, tak tak. Bawah sikit dari tu. Normal ke? Ada ke orang tak dapat jawab test DENGAN JAYA NYA rasa happy je? Bahagia nya hidup macam tu. Saya pon nak jugak, jom la share2 rahsia ketakjayaan anda. Saya capslock kan DENGAN JAYA NYA sebab nak tekan kan, saya bukan tak dapat jawab test, cuma tak dapat jawab DENGAN JAYA NYA. Faham? Soalan 1 insyaAllah okay. Cuma soalan 2 saya tercareless and last minit baru sedar diri dari khayalan yang saya berjaya buat dengan jayanya. Tapi khayalan hanya tinggal khayalan. Akhirnya, saya tinggalkan nota kecil di sudut kiri kertas test tadi buat lecturer. Huhuhu..

Dulu ada dengar bicara ilmu kat kolej, lecturer kata budak ex-mrsm ni bila masuk univ tak dapat A dia akan frust memanjang. Betul ke? Saya pon baru sedar, memang selama ni betul! Bagi saya la, orang lain saya tak tahu la. Kenapa ini terjadi? Alangkah best nya kalau Phd boleh buat kajian pasal ni je. Ni tak, kena kajian-kajian elektrik jugak -_-"

Buat kawan-kawan di UTM. Yang nama takde tu jangan sedih-sedih ok ^_^

Yours Truly,


Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Disclaimer

This blog is managed solely by the owner Ezreen Farina. Photos are not to be used without giving credit unless stated that it does not belong to blog owner. Materials in this blog must be credited if re-produced in any kind of way. A piece of mind is always appreciated, unless deemed to be provocative, the blog owner shall take action by ignoring or rejecting the comment.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP