LIKE my PILLO Covers page!

Oh WOW, check this out!!!

Shrek 4!~ ;D

Still toO lazy untuk update blog sebenarnya, penat keluar jalan2 weekend ni tapi overall sangat best!!! Maybe sebab lama tak keluar jalan-jalan and asyik duduk memerap je dalam UTM ni. Bila dapat jalan2 jauh sikit rasa happy sangat sampai nak buat tanda seru ni banyak-banyak!!! <-- macam ni. Konon-konon nak tunjuk happy sangat-sangat lah!! :D

Semalam pon keluar lagi. Bertolak dari UTM pukul 3 petang, then balik dekat 12 tgh malam. Dekat 9 jam okay berjalan2, mana tak nye pakai crocs pon boleh melecet -_-" At first sebenarnya tujuan asal untuk ke Angsana je, tapi tiba2 melencong pula sampai Jusco Tebrau. Tak ingat siapa sebenarnya yang buat lencongan macam ni :) Sangat lama sebenarnya tak pergi JJ Tebrau ni, last masa degree dulu, lepas tu sepanjang master duduk pergi Jusco Taman U ni je ha. Mana tak nye terlebih excited dapat pergi semalam. Thanx Elya kerana sudi bawa kami (me and Nana) jalan2. Lain kali boleh la bawa kitorang ni pergi lagi. Hehehe


Agenda utama Elya mengambil gambar untuk menjeles kan Shima.. Isk2.. I tak join, just jadi model percuma :P


Shrek 4.. Best!! Walaupon masuk lambat sikit coz kena solat Maghrib dulu. Lepas tu ada budak kecik seat depan ni asyik berdiri atas kerusi. Dalam hati nak je cakap adik, taw la kecik, tapi faham2 la akak ni pendek -_-"


And last2 tak beli apa2 pon untuk diri sendiri, just a gift untuk birthday Adreena nanti. Shantek tak maksu balut? Hehehehe

Yours Truly,
-ezreen-

Read more...

Saya wartawan separuh masa

Hai! Hai! Hai!


Alaaa silap reaksi muka -_-" .. Okay ni la sebenarnya gaya wartawan separuh masa yang kehabisan bateri camera mahal, jadi terpaksa menggunakan camera handphone murah aje untuk buat liputan di dalam toilet Senai Airport sempena perasmian Aero Mall hari ini :)

Semalam sebenarnya keluar dengan Nana temankan Elya buat kerja kat Senai Airport. Dalam 12.30am baru bertolak balik UTM, and last2 sampai dekat2 pukul 1 pagi. Nasib baik tak kena scan kad matrix dekat pakgad. Hehehee..*muka innocent macam ni mana mungkin pakgad nak suspicious kan :P*

Pagi ni masih rasa mengantuk2 je lagi, siap selsema lagi. Bila tak cukup tidur memang macam ni. Malam before nye pon siap tido dekat pukul 4 pagi semata2 baca journal tengok Gossip Girl. Mentang2 weekend, projek semua dilupakan. Isnin nanti la sambung balik, petang nanti pula mungkin nak merayau2 kat Jusco Tebrau atau melantak ayam penyet. Oooohhh sangat indahnya weekend :D

Eh haaa Nana! Nana!, I dah habis download semua sampai last episod. Ending tak best. Isk2. Kena tunggu season 4 pula lepas ni.

Yours Truly, 
-ezreen-

Read more...

In loving memory.



Seeing this video makes me sad, walaupon character2 dalam tu sangat3 comel. Teringat kat kucing kesayangan, Cik Bon. *Btw, kena dengar dengan sound dia sekali, baru feeling*


In loving memory.

Maybe sebab jaga Cik Bon ni sejak dia lahir until his last breath, sangat3 sedih. That's why sayang lebih. He's a great cat, sangat baik dan pandai menggunakan toilet sebaik mungkin. Tak macam pet sekarang, merata2 je buang, suka geget2 kaki orang pula tu, geget balik karang~

.............. Kesian kat Cik Bon ni, kecil2 dah jadi anak yatim and lost his siblings semua at a very young age. Mama Cik Bon mati betul2 depan rumah dengan berlumuran darah. Tsk. Maybe kena langgar dengan gate automatic depan tu. Memang sangat tragis. Ingat lagi masa tu my bro suruh jaga Cik Bon jangan bagi dia keluar so that he does not see his mum dying. Sedih okay! Dah habis tanam baru bagi keluar. Tak nak bagi dia sedih, kan baru baby2 je lagi. Eventhough he's just a cat, tapi mesti ada persaan juga T_T

Lahir2 Cik Bon ada 4 adik beradik, the other 3 name Missy, Sabrina lagi seekor tak ingat dah. Semua nya dah takde, Missy (the cutest one) kena langgar lari depan rumah masa baby2 je lagi T_T Kejam siapa yang langgar. I will never forgive you! Sabrina pula hilang secara tiba2 pon masa baby2 je lagi. Lagi seekor I dont remember what happen. Sorry~

Actually Cik Bon ni sakit buah pinggang. Memang sangat malang nasibmu. Selalu je keluar masuk wad. Makanan pon kena bagi makanan kucing yang mahal2 punya tu. But its okay, sebab I think you're the best cat I ever had. Makan mahal2 pon takpe. 

But happy days never last long.....
Akhirnya, kau mati juga. You left me masa I kat UTM, tak dapat tengok for the last time. Dapat tahu pon sebab tengok status facebook my bro. Maybe its better that way, dari kau terseksa kan. May you rest in peace.


 And now you left us with Mini Bon, or can just call her Bonni (:

and


 MJ *anak angkat*

Eventhough muka kiut miut tapi suka geget2 kaki orang, patut la Adreena pon suka baling2 kau.

Hey, is it true happy days never last long? Hurm... Next pet nak bagi nama Miao, Pafu and Wafu la. Awwww sOoOo cute~ :')

Yours Truly ♥
-ezreen-

Read more...

Perfume baru untuk mu..

Wangiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii~


Kehadapan JDC 80 yang disayangi,

Mengada2 punya kereta, perfume sendiri pon tak dapat beli kena beli perfume kau. Dah la minta ganti minyak brake, tukar brake pad lagi. Tu belum servis kereta lagi, road tax pulak mati next month. Isk habis duet aku, eh eh mungkin bukan duit aku tapi duit parent aku. Dah la suruh aku melutut semata-mata nak pam tayar kau kan semalam. Ces ingat kau tu siapa?

Pergi spa je tak lagi, tunggu kau betul2 berlapuk sampai aku malu nak keluar dengan kau dah baru nak bawak pergi spa. Sampai di sini sahaja warkah kali ini.


Yours Truly ♥
-ezreen-

Read more...

Membazir tu kawan syaitan..


Hai, tengah online dalam bas ni, tolong jangan percaya. Orang jakun seperti saya mana mungkin online dalam bas. Isk2. Paling canggih pon dengar lagu *bukan radio Sinar dalam bas tu* lepas tu tidur. Sebenarnya ada kat rumah lagi ni, tiket bas pukul 9.15am tapi sekarang dah 10.30am. Iye, tiket bas diburn begitu sahaja disebabkan saya sakit. Sakit mengada-ngada tak nak balik. Membazir! Apa entah nak jadi. Eh tapi saya tak nak jadi kawan syaitan membazir2 ni :S

Nasib baik naik bas je, kalau naik flight nak mengada-ngada tak nak balik macam ni memang kena marah la nampaknya. InsyaAllah akan balik UTM Isnin depan jika tak datang lagi penyakit mengada-ngada macam ni. Oh ya, esok mungkin akan ke Port Dickson sampai hari Ahad tapi jangan salah faham pula bukan tak nak balik sebab nak pergi melancong. Dah selalu sangat pergi PD, semua jalan2 kat situ saya dah ingat. Ok mungkin bukan semua.

***************************

Nampak tak gambar kat atas tu? Ok tu sebenarnya bukan handphone saya. Handphone saya murah2an saja, rasa tak perlu tukar selagi ia masih bernyawa. Kalau nak tukar pon tunggu officially kerja, sekarang still nak mengaku diri ini student. Bertambah2 list things to buy lepas kerja *_*

Daddy: Farin, ada lagu2 oldies tak? Masukkan dalam handset tu. Dalam tu dah ada lagu, tapi tak sedap la.

Saya: Mana ada lagu oldies -_-"

Daddy: Masukkan je la lagu apa2.

............... Kan atas tadi dah cakap saya jakun, entah berapa minit cari button main menu kat handset tu. Dah nampak dah satu button tu, tapi takut nanti salah tekan rosak pula. Last2 nasib baik jumpa, senang je rupanya~ 

**Topik untuk next next post: Things to buy bila dah kerja**

Lots of love,
-ezreen-

Read more...

Yelahh~ Nak pergi ni.. T_T

Okay tengah sedih sekarang ni sebab tu edit balik post sebelum ni. Semalam ada cakap nak balik univ esok kan, tapi sekarang tiba2 sedih tak nak balik. Tapi macam dah sangat lambat je nak tukar tiket. Nak tukar malam ni rasanya kaunter transnasional pon dah tutup, nak tukar esok tapi tiket ni esok pagi. Rasa takde harapan dah, terpaksa berhenti berharap. Esok balik UTM dengan sedih. Mungkin meleleh2 air mata dalam bas nanti konon macam nak pergi lama sangat T_T

Takpe lah Ezreen, duduk sana nanti boleh buat projek tu.Takde hantu lah nak kacau duduk sorang2. Huuhuuhuu

............ Sebenarnya hari tu beli tiket untuk esok sebab maklumlah kereta sekarang menumpang rumah orang. Ingat mereka nak pindah hujung minggu ni sebab tu berusaha jugak tabah kan diri balik esok ambil kereta. Tengok2 tak jadi, lambat lagi. Malangnya nasib, so weekend ni terpaksa habiskan masa memerapkan diri dalam bilik sambil berdiet. Sedih kan??

Walaupon semalam boleh lagi gembira tangkap2 gambar macam ni, tapi hari ni.... *speechless*


Bye2 bibi Adreena~ Maksu nak pergi dah. Tengok lah weekend ni, kalau rasa macam tak berapa betol sangat nak jalan2 sorang2 cari hadiah birthday Adreena. Huuu tak pernah lagi keluar merayau2 sorang2 :(

Lots of love,
-ezreen-

Read more...

Colour me PINK!


It's OK to blush easily! A study showed that since we can't stop ourselves from blushing, others may perceive this very publicly display of embarrassment as a signal that the "blusher" genuinely recognises his or her social or moral wrongdoing and regrets it. Blushing actually increases our chances of being forgiven by others in an embarrasing situation!

CLEO May 2010 issue

See~ Tak salah malu2.. Nampak innocent je.. :">

Lots of love,
-ezreen-

Read more...

Iron Man 2 yang tak jadi ;(

Salam..

Huhurmmm.. nak cerita ape eh hari ni?? Haa semalam sebenarnya plan nak teman kan ada orang tu tengok iron man 2.. Tapi last2 tak jadi, kesian sangat.. Laen kali tengok dengan family ok.. Hehe.. Book tiket 11.45am, ingat sempat la naek komuter pkol 9 lebih.. Tengok2 tak sempat.. Jauh jugak kl-ang dengan kl ni rupanya..

Lebih2 lagi semalam hari pekerja.. Ramai la orang naek komuter tu, especially warga2 asing ni.. Isk mentang2 cuti, I jugak yang tak cukup nafas naek komuter tu.. Laen kali nak naek gerabak merah jambu la :) 45 minutes kot berdiri dalam komuter tu pakai high heels.. Mentang2 I nampak muda, tak nak bagi tempat duduk ke?? Awal2 kat klang ok lagi tak ramai orang, tapi last2 dah nak dekat KL Sentral tu haaaaahhh melekat dah muka ku kat tingkap komuter.. Seperti ikan sardin terhimpit2 dalam tin sardin.. Tak nak naek komuter masa public holiday lagi dah la.. Tak nak! Tak nak!

Lepas tu sampai KL Sentral dalam 10 lebih.. Top-up touch n go sume lepas tu naek LRT ke Taman Melati dalam 10.30am.. Sampai2 dah pkol 11 dah.. And then ada kereta hitam datang jemput pergi 1 Utama.. Memang dah tak sempat dah la.. Huhuhu.. Mintak maaf ye semua.. Rasa bersalah sebenarnya, tu yang monyok siket tu pusing2 OU.. Laen kali takmo ikot dah la, merajuk ni :D

Post kali ni takde gambar, x best je rasa.. Ada orang tu amek gambar curi2.. Nanti nak mintak la~

Lots of love,
-ezreen-

Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Disclaimer

This blog is managed solely by the owner Ezreen Farina. Photos are not to be used without giving credit unless stated that it does not belong to blog owner. Materials in this blog must be credited if re-produced in any kind of way. A piece of mind is always appreciated, unless deemed to be provocative, the blog owner shall take action by ignoring or rejecting the comment.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP