LIKE my PILLO Covers page!

Oh WOW, check this out!!!

Awet muda..

Selamat malam semua~

Sekarang pukul 1.09 am waktu Malaysia, tapi tak rasa macam mengantok lagi. Jadi jom nak update blog ni. Kali ni sebenarnya bukan nak bagi tips2 awet muda, tapi nak cerita pengalaman memalukan disalah anggap as student first year. Ehem malu ke? Tak2, sebenarnya bangga sebab nampak muda lagi. Hikhik.

Actually sekarang kan Minggu Transformasi Mahasiswa (MTM) untuk student2 baru masuk, so semalam ada la majlis bersama TNC kat dewan. We all pon pergi la join, best jugak. Teringat zaman muda2 dulu baru masuk univ. Tapi dulu kena duduk belakang, but now duduk seat VIP. Hehe.

All the way sepanjang program ni banyak kali agen MTM tersalah ingat kitorang ni student baru. Dari mula2 nak masuk dewan sampai la tyme nak balik. Memang rasa kelakar la hari ni. Student baru pon tersalah ingat kitorang macam diorang. Nampak sangat tak dengar tyme we all perkenalkan diri. Isk3. Mentang2 sebab kitorang pakai t-shirt kolej warna pink macam budak2 K9 lain. Boikot tak nak pakai dah baju tu, nanti pergi cafe orang ingat student 1st year lagi. Malu la I~ ;P

Situasi pertama: On the way masuk dewan. 
Agen MTM lelaki: Haih, berlenggang macam kat shopping mall.
Sekali ada felo tu marah diorang. Haha. Padan muka. Lain kali cakap elok2 siket. Biar la kan nak berlenggang ke ape kan. Dewan pon x full lagi.

Situasi kedua: Dalam dewan mencari2 tempat duduk.
Agen MTM gurl: Student K9 duduk sini.
P.felo: Pembantu felo pon kena duduk sini ke?
Agen MTM gurl: Eh pembantu felo ke? Sori2. Tak perasan.
*Sekali last2 dapat duduk tempat VIP* :)
Esoknya terjumpa agen MTM ni kat kolej, punya la mintak maaf. Cakap semalam tak kenal pembantu felo yang diri depan tu semalam. Hahaha. Takpe la~ Asalkan u kenal I.

Situasi ketiga: On the way keluar dewan. Ehem, VIP keluar dulu taw~ Sekali dengan TNC. Mesti student lain pelik kenapa budak2 ni boleh keluar awal. Sekali sampai kat area student K9 duduk.
Student baru: Eh awak nak pergi mana?
P.felo: Erk saya pembantu felo.
Student baru: *Terus duduk balik*
Me: Hahahahaha. Tak tertahan nak gelak.

Situasi keempat: Lepas supper dgn VIP. Nak keluar dewan.
Agen MTM laki: Eh dik2, K9 eh? Cepat, bas dah nak jalan ni!
P.felo: Err kitorang naik kereta.

Situasi kelima: On the way ke kereta.
Agen MTM laki tadi: Awak, kenapa balik naik kereta? JKM ke?
P.felo: Kitorang pembantu felo.
Agen MTM laki tadi: Ouh yeke. Sori2. *Kan dah malu*


Lots of love,
-ezreen-

Cinta Madu  – (July 8, 2010 at 12:14 PM)  

verangan ye adik adik~ hahaa.

-ezreen-  – (July 8, 2010 at 2:33 PM)  

haha.. adik azu~ ingatkn sape.. mane ada verangan.. realiti kehidupan ;P

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Disclaimer

This blog is managed solely by the owner Ezreen Farina. Photos are not to be used without giving credit unless stated that it does not belong to blog owner. Materials in this blog must be credited if re-produced in any kind of way. A piece of mind is always appreciated, unless deemed to be provocative, the blog owner shall take action by ignoring or rejecting the comment.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP