LIKE my PILLO Covers page!

Oh WOW, check this out!!!

0 8 1 1 2 0 0 9

Salam..

Third day at home, and I'm bored already. Donno what to do. Urgh! Just finished filling up the forms need to be send to UTeM. By the way, about the previous post on the interview, guess what? I got UTeM Fellowship Scheme. Alhamdulillah~ Never thought of it. Seriously. The interviewer asked me questions that left me AAA?aaaa?

Yep, so now I decided to take UTeM Fellowship Scheme rather than Unimap. And its final. This Wednesday I have another interview at UniKL MFI. But I decided not to go. Need a rest from all these interviews. Need to concentrate on my master now. No more interviews please~

Luv,
ez

muimui –   – (November 15, 2009 at 10:44 AM)  

AAA?aaa? hehehe

shaila ila  – (June 28, 2010 at 1:15 AM)  

Salam
boleh saya tanye ckit?utem fellowship nak apply ikut mn ek?saya xjumpa la dlm laman web die..
inagtkan nak apply utem jer sbb dekat dgn umah..umah saya kat muar jer..ezreen,susah x interview slam unutk unimap n utem?share la..sori la sbb sy tau bnda ni dah lm..
now sy tgk nk apply slab ni..time kasih if sudi membanu :)

-ezreen-  – (June 28, 2010 at 3:08 PM)  

Hai Ila :)

Actually, slab utem dia tak open. Hari tu sebenarnya interview tutor. But since tengah sambung blaja, UTeM offer fellowship tu. So tak perlu stop belajar.

Overall interview dia ok je. Tanya benda2 biasa. Unimap hari tu interview dgn dekan coz mmg khas utk fellowship. UTeM hari tu NC pon ada sebab interview jawatan akademik.

So good luck! :)

..Grad mane ni eh?

dakfke –   – (September 1, 2010 at 11:01 AM)  

Salam cik... nak tanya ckit, kalau nak apply post tutor kat UTeM, kene buat test IELTS/TOEFL dulu tak? as u mentioned, kalau yg tengah sambung study, UTeM akan offer fellowship scheme.. leh tak explain ckit ttg fellowship nih? Thanks...

-ezreen-  – (September 1, 2010 at 11:24 AM)  

erm masa nak interview x perlu lg.. tp bila nak sambung blaja memang wajib ambil IELTS/TOEFL sebab tu requirement MOHE..

fellowship ni actually biasiswa univ.. compared to tutor, u kena kerja dulu sekejap baru akan dihantar sambung belajar.. fellowship ni direct, so x perlu kerja as tutor dulu.. after dh habis belajar baru kerja..

dua2 ada adv and disadv, tutor mase sambung blaja dpt gaji+SLAB KPT.. fellowship dpt biasiswa univ+SLAB KPT.. kurang siket la dr tutor..

but tutor lambat naik, mksdnye lambat dihantar sambung belajar.. some universities recognized student with master qualification utk jd lecturer terus, so this will be an adv for those yg cepat sambung belajar..

^_^

dakfke –   – (September 1, 2010 at 11:37 AM)  

wah, thanks for the quick reply.. best gak fellowship ni, dah abis study baru start kerja, risau gak kalau tgh study ada beban kerja.. duit tak kisah sebab ada duit research :p

nak tanya lagi, biasanya bila UTeM panggil utk interview? kalau apply sekarang sempat tak? :)

-ezreen-  – (September 1, 2010 at 12:36 PM)  

tak sure la.. dulu apply dalam bulan 6, then dia pgl interview dlm bulan 10 kot.. tp result interview tahu after 2 weeks je :)

i see, by research ke.. biasanya kalau lectrr better master by taught course.. but can try je.. bdk fke mane ni? major in?

dakfke –   – (September 1, 2010 at 1:52 PM)  

oic.. try je la, kan best kalau ada online application, malas lak nak pos borang n dokumen2..

lecturer better master by kos? haha, aku tak pernah lak menilai lecturer tu bdasarkan mode master yg dia ambik.. tak semestinya lecturer master by kos lebih baik dari by research..

tp aku amik by research sebab nk dptkan experience buat research, viva, pegi conferences n publish papers/journal.. tak kisah la, yg penting aku enjoy duduk ofis buat research, takde test/exam :)

aku bdk fke dari P07, haha.. major in ntah, power kot...

-ezreen-  – (September 1, 2010 at 1:59 PM)  

hah? wutever lahh~ just cakap je..

Anonymous –   – (September 23, 2011 at 7:30 PM)  

salam, mcm mn dia bgtau dh dapt fellowship 2? uTEM col ker antar surat??

saidi daud  – (June 7, 2012 at 11:09 PM)  

salam..akak da jd lec UTEM ke???cmne caranye nk dpt SLAB UTEM ni??sy bru apply master kt UKM..bmnat nk jd tnaga pengajar di UTEM..mohon pencerahan~

akak email sy..sedystic@yahoo.com

Anonymous –   – (September 6, 2012 at 2:11 PM)  

Just nk tnye slab at utem bole wat master by coursework eh?sbb kalu at uitm dorg nk by research...kalu free2 tlg la jwb yer.....^^

zawani  – (July 7, 2013 at 4:59 PM)  

Salam...akak sy pun ad soalan...cmne nak apply jd tutor kat utem ye? Sy brminat nk jd lect diutem..tp x tau cne crenye..puas cr kat web portal die tp x dpun..skrg da dpt twrn mastr by course di utm..mohon pencerahan...tq: )

zawaniamirah@gmail.com

zawani  – (July 7, 2013 at 5:00 PM)  

Salam...akak sy pun ad soalan...cmne nak apply jd tutor kat utem ye? Sy brminat nk jd lect diutem..tp x tau cne crenye..puas cr kat web portal die tp x dpun..skrg da dpt twrn mastr by course di utm..mohon pencerahan...tq: )

zawaniamirah@gmail.com

zawani  – (July 7, 2013 at 5:00 PM)  

Salam...akak sy pun ad soalan...cmne nak apply jd tutor kat utem ye? Sy brminat nk jd lect diutem..tp x tau cne crenye..puas cr kat web portal die tp x dpun..skrg da dpt twrn mastr by course di utm..mohon pencerahan...tq: )

zawaniamirah@gmail.com

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Disclaimer

This blog is managed solely by the owner Ezreen Farina. Photos are not to be used without giving credit unless stated that it does not belong to blog owner. Materials in this blog must be credited if re-produced in any kind of way. A piece of mind is always appreciated, unless deemed to be provocative, the blog owner shall take action by ignoring or rejecting the comment.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP