LIKE my PILLO Covers page!

Oh WOW, check this out!!!

Cry me a river

Salam..

Apa khabar? Alhamdulillah, saya sihat. Minggu lepas minggu busy. Mungkin akan berpanjangan busy sampai bulan 12 nanti. Hari ni pula hari...... ouh tak tahu la nak kata hari apa. What I know is that I'm sad. Seriously, sedih hari ni menghadap projek master yang tak siap2 lagi. Tak sampai sebulan je lagi dah nak present. But look, I'm stuck over here. Dah berbulan-bulan stuck dengan benda yang sama. Macam buat kerja sia-sia pon ada. Alone and no one to guide. Saya tahu dan faham sesetengah sv mengharapkan lebih pada student. Tapi tak boleh la nak expect yang lebih2 sangat. Especially bila saya student taught course. Dengan kelas lagi, test lagi, assignment lagi, tak macam student full time research yang duduk lab sepanjang hari menghadap projek dan facebook. No no no and no! Taught course and full time research itu tidak sama. Mereka master 2 tahun menghadap research semata-mata, while taught course buat master 1 and a half year then terpaksa bahagikan masa antara kelas, test dan assignment. I agree ada student taught course yang dah siap projek semua, but they can use toolbox and so on. Just masuk2 kan data... tadaaaa siap! Projek siap! Boleh grad! Okay emo T_T Tapi saya tak boleh guna toolbox, derive dari awal sampai akhir. So that bila present panel akan kata, ouh bagus la student ni, bagus la sv nya. Tapi bila dah stuck dengan berbagai-bagai error, I'm left alone. Takde siapa nak guide bila takde siapa pon tahu nak buat benda ni macam mana @_@

Saya master, bukan PhD.

And saya dah down ni tak nak sambung PhD T_T

Yours Truly,


Cinta Madu  – (October 6, 2010 at 1:27 AM)  

aloooooo, siannye k.ezreen. sabar ye. :) nnt klu tak fahyam, tnye azu tau. klu azu tau mesti azu tolong! harapann~ hoho

i am S!L4H..  – (October 6, 2010 at 9:40 AM)  

akk ezreen....
saba er....
sy ni bru dip..
dh blur2..
ha cmane ni....(ha jwb la sndri)

-ezreen-  – (October 11, 2010 at 11:18 PM)  

i'm fine now.. and insyaAllah everything gonna be fine.. tq (:

Anonymous –   – (September 23, 2011 at 7:07 PM)  

waa... best gak bca blog ni... rs mcm 2 gak bla smbg master ni.. rs alone jer.. xtau nk citer kt sape or nk mtk tlg sape.. tp tgk awk dh brjaya jd lecturer mcm bersemngat plak.. :))tq

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Disclaimer

This blog is managed solely by the owner Ezreen Farina. Photos are not to be used without giving credit unless stated that it does not belong to blog owner. Materials in this blog must be credited if re-produced in any kind of way. A piece of mind is always appreciated, unless deemed to be provocative, the blog owner shall take action by ignoring or rejecting the comment.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP