LIKE my PILLO Covers page!

Oh WOW, check this out!!!

My first job

Hai!~

You guys know what? Lusa saya akan pulang ke UTM for good~ Uhu, macam la dah tak balik rumah lagi dah kan. Sabtu ni student first year akan bakal masuk U, and sebagai pembantu felo banyak la kerja nya. Menjual la, jaga kaunter la, itu la, ini la. Haish~ Tapi tak kesah la, dah tanggungjawab. Will be busy for the whole week. Lepas tu kitorang ni pulak la yang bakal memulakan semester baru. Last semester taw~ Lepas tu grad! Lepas tu nak kerja. Lepas tuuuu? K****. Hehehe.

Sepanjang 6 hari duduk kat rumah, hari ni baru la dapat buat satu part time job dengan upah RM10. Tu pon kena share2 dengan anak sedara coz dia pon join sekali. Seumur hidup tak pernah pon kot try buat kerja and dapat gaji. Ada la sekali tyme MRSM dulu kena jaga koop, tu kira kerja tak? Upah dia boleh ambil apa2 barang dari koop berharga RM2 masa malam jaga tu. Eh ke RM1? Either one la. Sedey plak kan, bila interview orang tanya ada pengalaman bekerja tak, lepas tu cakap takde. Lepas tu mula la mereka2 ayat cakap tapi ada pengalaman praktikal la, itu la, ini la. Thank God, panel interviewer tyme interview SLAB konfiden dengan kata2 itu ;P

So sebenarnya part time yang dimaksudkan ialah ............ mencuci kereta my sis.

Murah kan kitorg ni charge, RM10 je satu kereta. Jadi for those yang duduk area Klang ni perlukan perkhidmatan mencuci kereta sampai sparkling2 macam ni, can email me. :D

BEFORE

Actually dah kotor sangat kereta ni, boleh klik kat gambar untuk bukti yang lebih jelas. Nampak tak kotor2 tepi tu? Tayar pon kuning2. Tak macam kereta baru sebulan.

TENGAH BASUH
Dah nampak berkilat siket kan? Nampak tak number plate tu? 8080. Actually nak number 80 bagi seragam semua kereta, last2 dapat 8080 coz lama sangat tunggu. Kesian my sis dapat number murahan :P

AFTER

Sparkling kan? Kan kan? Siap nampak bayang2 pokong lagi kat tepi dia. Menunjukkan betapa shiny nye, tayar pon berkilat2.

Lepas cuci kereta Adreena pon dah penat. Tarik selimut tito~

THE END

.....................Oh I'm so proud of my work!! Hehee~..................

This week juga berjaya ajar Adreena buat something new. Yeay2! Show it Adreena!~

So cute~ I can see youuuuu..

Lots of love,
-ezreen-

muimui –   – (June 28, 2010 at 11:35 PM)  

ahah~ K**** tu apeee? misterinyeee~
fish sy pon dh koto la :(

Anonymous –   – (November 14, 2011 at 10:51 AM)  

seronok tengok blok u..thank q

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Disclaimer

This blog is managed solely by the owner Ezreen Farina. Photos are not to be used without giving credit unless stated that it does not belong to blog owner. Materials in this blog must be credited if re-produced in any kind of way. A piece of mind is always appreciated, unless deemed to be provocative, the blog owner shall take action by ignoring or rejecting the comment.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP